fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREMedievArtFEst, în week-end la Ardud

MedievArtFEst, în week-end la Ardud

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului medieval MedievArtFEst Ardud se va desfăşura în acest weekend, evenimentul fiind organizat pe tema ”Alchimie, Magie, Astrologie”, au anunţat principalii organizatori într-o conferinţă de presă.

„Mediev Art Fest Ardud găseşte de fiecare dată câte o temă. Anul trecut a fost Cetatea celor 100 de eroi şi în fiecare an am venit cu câte un principiu de funcţionare. (…) Magia, astrologia, alchimia, chiar dacă pe alocuri este privită ca o formă ciudată de analiză a naturii umane, şi de raportare la natura umană, de multe ori ne pierdem în cât de multe ştim sau nu ştim despre adevăratele valori”, a declarat Liviu Pancu, directorul festivalului.

Primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, a spus că festivalul are deja un public format.

„Este un festival care a ajuns la a VII-a ediţie. Este un festival marca Liviu Pancu, este un festival care de la an la an devine tot mai îndrăgit, s-a format un public spectator care îndrăgeşte acest gen de eveniment. De aceea suntem datori să continuăm. Ne străduim pentru a face ca el să meargă mai departe şi să fie îndrăgit în continuare”, a declarat Ovidiu Duma.

Timp de trei zile mai multe ordine cavalereşti din ţară vor susţine ateliere la Cetatea din Ardud. De asemenea, vor avea loc concerte, expoziţii, animaţii medievale, tehnici de luptă, o defilare a cavalerilor în municipiul Satu Mare şi una în Ardud.

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel