Adrian Torma, primarul liberal al orașului Moldova Nouă, a fost exclus din partid în ședința Comitetului Director Judeţean al PNL ce a avut loc joi, 18 iulie. Colegii i-au reproșat primarului non combat-ul din campania de la Alegerile Europarlamentare și Referendum, declarațiile publice defaimatoare la adresa colegilor și nerespectarea deciziilor BEX , BNP, BPJ. Alături de Adrian Torma, din partid a fost exclus și primarul din Grădinari, Ovidiu Firca, pentru aceleași motive.

La ședința Comitetului Director Judeţean al PNL au participat 77 din cei 98 de membri, aceștia votând în majoritate excluderea din partid a primarului de Moldova Nouă, Adrian Torma. Din cei 77 de liberali prezenţi la vot, 56 au votat pentru excludere şi 21 împotrivă. În discursul susținut în fața colegilor înainte de vot, Torma a spus că este conștient că mulți nu îl mai vor, el dorește însă categoric să rămână în PNL. Cu toate acestea, trei sferturi din liberalii prezenți au votat pentru excluderea sa.

Aceeași soartă a avut-o și primarul de la Grădinari, Ovidiu Firca, exclus și el de liberali, cu 62 de voturi pentru excludere și 12 împotrivă.

Excluderea celor doi s-a datorat boicotării campaniei PNL de la Alegerile Europarlamentare si Referendum prin non combat electoral , declaratii publice  defaimatoare  la adresa colegilor liberali , nerespectarea deciziilor BEX , BNP, BPJ si afisarea publica alaturi de lideri ai altor partide concurente, inclusiv PSD.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania