fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARASărbătoarea Taragotului, astăzi în comuna Vața de Jos

Sărbătoarea Taragotului, astăzi în comuna Vața de Jos

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara în parteneriat cu Primăria Comunei Vața de Jos organizează vineri, 19 iulie 2019, ediția a VIII-a a tradiționalului eveniment cultural-artistic ”Sărbătoarea Taragotului”. Aceasta va avea loc în comuna hunedoreană Vața de Jos, locul de baștină al celebrului taragotist Pera Bulz, declarat de UNESCO drept ”Tezaur Uman Viu”.

”Sărbătoarea taragotului” îi va aduce laolaltă pe scena de la Vața, alături de maestrul Pera Bulz, pe nu mai puțini apreciații maeștri ai taragotului: Sergiu Cipariu, Ionel Coza, Petrică Pașca, Dumitru Dobrican, Nicolae Jurj, Adrian Neamțu, Cristian Bîrna, Gigi Tăbăcar, Marinică Paul, Dan Gîdea, Adrian Lucaci, Mihai Mariș, Andrei Haneș și Ionuț Țiric.

Pera Bulz – declarat de UNESCO Tezaur Uman Viu

Alături de aceștia, pe scenă vor urca și alți rapsozi populari cunoscuți, invitați în spectacol. Este vorba despre: Ghiță Călțun Brancu, Ciprian și Mihaela Istrate, Felicia Stoian, Ramona Miheț, Daniela Tărnăuceanu. Acompaniamentul orchestral este asigurat de formația condusă de prof. Ion Coja.

Spectacolul va începe la ora 18,00.

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel