fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIETribunalul a decis reîntorcerea pe funcție a primarului suspendat al Sibiului, Astrid...

Tribunalul a decis reîntorcerea pe funcție a primarului suspendat al Sibiului, Astrid Fodor

Publicat în

spot_img
spot_img

Tribunalul Sibiu a admis cererea de suspendare a ordinului prefectului de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Sibiului a doamnei Astrid Fodor, până la soluționarea pe fond.

Primarul Sibiului se va reîntoarce pe funcție pana la solutionarea dosarului în care se contestă legalitatea ordinului prin care a fost suspendată.

Instanța a decis vineri, la primul termen de judecată, pronunțarea în sedință publică , în cursul aceleiași zile, la ora 12.00, în cazul fostului primar al Sibiului care a contestat în instanță decizia de suspendare din funcție înainte de termen prin ordin de prefect, în contextul raportului Agenției Naționale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate.

În cererea de suspendare a ordinului emis de prefectul județului Sibiu, avocatul primarului suspendat Astrid Fodor a invocat mai multe motive, printre care faptul că Prefectura Sibiu a emis un act care ” generează confuzie”, pe motiv că este însoțit de un antet ce nu aparține Prefecturii Sibiu.

De asemenea, s-a invocat faptul că starea de incompatibilitate s-a prescris înainte să fie sesizată, respectiv în iulie 2016, precum și faptul că suspendarea din funcție crează un prejudiciu direct, invocând că ”situația materială s-a îngreunat foarte mult, fiind singurul venit”, urmare a sistării indemnizației de primar .

Pe lângă paguba patrimoniului fizic s-a invocat și ”prejudiciul general”, legat de faptul ca în alegerea primarului ” primează voința alegătorilor”. care au decis să desemneze o persoană pentru conducerea orașului.

Astrid Fodor a contestat miercuri, 10 iulie, la Tribunalul Sibiu, decizia de suspendare din funcție înainte de termen prin ordin de prefect în contextul raportului Agenției Naționale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate.

În acest sens, pe rolul instanței au fost deschise două dosare.

”Prin contestația formulată împotriva Ordinului nr. 262/3.07.2019 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora din 03.07.2019, emis de Instituția Prefectului Județul Sibiu, și Prefectul Județului Sibiu – Muntean Maria-Adela, s-a solicitat ca în baza probatoriului ce va fi administrat, instanța să dispună: -Constatarea nulității Ordinului nr. 262/03.07.2019, întrucât este emis în mod nelegal; – repunerea părților în situația anterioară cu plata indemnizației cuvenite începând cu data emiterii ordinului și până la reluarea funcției de primar al Municipiului Sibiu; – cu cheltuieli de judecată”, se menționează în comunicatul transmis de Tribunalul Sibiu.

Cel de-al doilea dosar, cu nr. 2080/85/2019 are ca suspendarea executării act administrativ, respectiv a Ordinului emis de prefectul Adela Muntean.

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a emis în data de 3 iulie ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului Sibiului, Astrid Fodor, urmare a stării de incompatibilitate decisă de ICCJ.

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel