fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria a demarat procedura de licitație pentru frecvențele 5G

Ungaria a demarat procedura de licitație pentru frecvențele 5G

Publicat în

spot_img
spot_img

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Ungaria (NMHH) a demarat joi procedura de licitaţie pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, prin publicarea pe pagina sa de Internet a documentaţiei de licitaţie, informează MTI.

Firmele interesate trebuie să îşi exprime dorinţa de a participa la licitaţie până la data de 8 august. NMHH estimează că va putea publica o listă de participanţi la începutul lunii septembrie.

Participanţii vor putea să depună oferte pentru licenţe în benzile 2600 MHz, 3600 MHz, 700 MHz şi 2100 MHz timp de patru zile, în perioada 23 octombrie – 11 octombrie. Câştigării licenţelor ar urma să fie anunţaţi la mijlocul lunii octombrie.

Licenţele vor fi valabile pentru o perioadă de 15 ani, cu opţiunea prelungirii pentru încă cinci ani.

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Ungaria (NMHH) a precizat că a făcut unele modificări în documentaţia de licitaţie pe baza observaţiilor primite de la jucătorii din industrie şi în urma unei runde de consultări publice care a avut loc în data de 3 iulie.

În România, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a declarat recent că autorităţile de la Bucureşti intenţionează să demareze licitaţia pentru frecvenţele 5G în trimestrul patru al acestui an, iar procedura de licitaţie va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care utilizează echipamente produse de firma chineză Huawei Technologies Co.

Reţelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele reţele 4G şi vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă 5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă. Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date. 

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel