fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘComponente ale unor aşezări din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei...

Componente ale unor aşezări din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei centuri a Timişoarei

Publicat în

spot_img
spot_img

Arheologii de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au descoperit pe traseul viitoarei variante ocolitoare a oraşului Timişoara locuinţe şi componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: a bronzului, romană şi perioada medievală timpurie.

Descoperirile au fost făcute de arheologi pe traseul viitoarei centuri a oraşului Timişoara, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Descoperiri importante au fost realizate de arheologii de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia care realizează săpături preventive pe traseul viitoarei Variante Ocolitoare a Municipiului Timişoara Sud. Au fost descoperite locuinţe, grupuri mortuare, gropi menajere şi cuptoare, componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: epoca bronzului târziu (sec. 12-11 îH), epoca romană sec. 4-5 dH) şi epoca medievală timpurie (sec 11-13 dH)”, se arată pe pagina de Facebook a DRDP Timişoara.

De asemenea, potrivit acestora, în punctul Hladik au fost descoperite mai multe vestigii importante din perioada neolitică. „Este vorba de locuinţe de suprafaţă şi bordeie din perioada neolitică, dar şi morminte sarmatice din secolul 3-4 dH”, au mai transmis reprezentanţii DRDP.

În aceeaşi zonă au mai fost găsite obiecte de ceramică plastică antropomorfă, unelte de os, silex şi obsidian.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.