fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘComponente ale unor aşezări din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei...

Componente ale unor aşezări din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei centuri a Timişoarei

Publicat în

spot_img
spot_img

Arheologii de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au descoperit pe traseul viitoarei variante ocolitoare a oraşului Timişoara locuinţe şi componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: a bronzului, romană şi perioada medievală timpurie.

Descoperirile au fost făcute de arheologi pe traseul viitoarei centuri a oraşului Timişoara, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Descoperiri importante au fost realizate de arheologii de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia care realizează săpături preventive pe traseul viitoarei Variante Ocolitoare a Municipiului Timişoara Sud. Au fost descoperite locuinţe, grupuri mortuare, gropi menajere şi cuptoare, componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: epoca bronzului târziu (sec. 12-11 îH), epoca romană sec. 4-5 dH) şi epoca medievală timpurie (sec 11-13 dH)”, se arată pe pagina de Facebook a DRDP Timişoara.

De asemenea, potrivit acestora, în punctul Hladik au fost descoperite mai multe vestigii importante din perioada neolitică. „Este vorba de locuinţe de suprafaţă şi bordeie din perioada neolitică, dar şi morminte sarmatice din secolul 3-4 dH”, au mai transmis reprezentanţii DRDP.

În aceeaşi zonă au mai fost găsite obiecte de ceramică plastică antropomorfă, unelte de os, silex şi obsidian.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel