fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCaricaturistul Ştefan Popa Popa’s ar putea pierde titlul de ambasador cultural al...

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s ar putea pierde titlul de ambasador cultural al Timişoarei

Publicat în

spot_img
spot_img

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, ambasador cultural al Timişoarei, a făcut recent mai multe afirmaţii care au stârnit controverse, iar preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă, Gigel Ştirbu, cere revocarea titlului şi solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să îl sancţioneze.

Publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60% olteni în loc de timişoreni. Atunci, îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei? Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa, mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a spus Popa în emisiunea „Convergenţe” a postului local Tele Europa Nova Timişoara.

Într-o scrisoare deschisă, Ştirbu solicită Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii să revoce titlul de ambasador cultural oferit caricaturistului, „din cauza afirmaţiilor defăimătoare şi discriminatorii făcute în cadrul unei emisiuni televizate. Domnul Ştefan Popa Popa’s nu merită să mai fie ambasadorul cultural al Timişoarei, pentru că această distincţie ar trebui să-l facă responsabil pentru declaraţiile făcute în spaţiul public”.

El a precizat că, recent, Popa a spus despre titlul primit că reprezintă „degradarea” lui. „Cu această numire, m-au degradat! Eu sunt ambasadorul României pentru turism cultural, cu acte în regulă, cu paşaport diplomatic încă din 2013, iar ei, cei din Timişoara, repet, m-au degradat acum, făcându-mă ambasadorul unui oraş!”.

Deputatul PNL i-a scris şi lui Csaba Ferenc Asztalos, preşedintele CNCD, căruia i-a solicitat să sancţioneze „conform prevederilor legale în vigoare afirmaţiile discriminatorii făcute de Ştefan Popa Popa’s”.

„Având în vedere că CNCD este forul decizional în constatarea existenţei faptelor de discriminare şi sancţionarea acestora şi că atribuţiile principale ale Colegiului Director constau în soluţionarea cazurilor de discriminare primite de CNCD, vă solicit aplicarea sancţiunilor care se impun domnului Ştefan Popa Popa’s, conform prevederilor OG nr 2/2000”, a încheiat Gigel Ştirbu.

Recent, primăriile din Craiova și Slatina au decis să îi retragă titlurile de cetățean de onoare pe care caricaturistul le primise cu ceva vreme în urmă.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel