Muzeul ASTRA din Sibiu, partener în cadrul programului Săptămâna Haferland, participă la eveniment cu expoziția ”Povestea lăzilor săsești din Transilvania”, o colecție de lăzi, lădiţe, cufere şi cutiuţe alese din colecţiile Bisericii evanghelice din Criț, județul Brașov și de la Fundația Michael Schmidt.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Fundația Michael Schmidt și va fi prezentată în programul Săptămâna Haferlandîncepând cu data de 25 iulie 2019, în incinta Bisericii Evanghelice din Criț,  județul Brașov.

Vizitatorii vor putea admira 20 de lăzi săseşti care adăposteau în trecut haine de sărbătoare și de biserică, valuri de pânză, cărţi şi documente importante ţinute sub cheie, sau alimente și grâne. De asemenea, obiectele textile și piesele de port popular din Criț, alături de textele de sală și reproducerile după picturile lui Hans Schuster întregesc imaginea expoziției. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.