fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUProiecții de filme premiate și un târg de viniluri la ARTmania Festival...

Proiecții de filme premiate și un târg de viniluri la ARTmania Festival Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

ARTmania Festival, în colaborare cu Caravana TIFF și cu Lună Plină Internațional Film Festival deschid seria evenimentelor alternative ce vor avea loc la Sibiu, în perioada 26 – 27 iulie 2019, cu proiecții gratuite de filme premiate internațional.

Cinefilii vor putea viziona în fiecare zi de festival o serie de filme special selectate pentru a se potrivi cu profilul festivalului. Acestea vor fi proiectate în Galeria Habitus din Piața Mică, între orele 11:00 – 18:00, unde ARTmaniacii vor avea acces gratuit în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.

ARTmania Festival și East European Music Conference, cu sprijinul revistei Sunete și al Vinilarium (organizatorul unei serii naționale de acțiuni dedicate exclusiv muzicii pe disc de vinil), invită festivalierii și publicul larg la „Vinil Mania Sibiu 2019”, un eveniment dedicat pasionaților și colecționarilor de discuri de vinil.   

Târgul de discuri de vinil va avea loc vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie (între orele 11:00 – 19:00) și propune vizitatorilor peste 800 de discuri de vinil din toate genurile – de la blues la punk, disco și pop și de la rock la jazz, soul și funk, hip-hop, rock psihedelic sau heavy metal.

„Vinil Mania”, eveniment cu intrare liberă, va avea loc în spațiul Habitus din Sibiu (Piața Mică nr. 4). În cadrul acestuia, pasionații de muzică vor putea proba discurile de care sunt interesați, înainte de cumpărare, la unui pick-up conectat la o pereche de căști profesionale.

De asemenea, la târgul de viniluri sunt așteptați și colecționari care își doresc să facă schimburi (între ei sau cu expozantul Vinilarium).

Filme ce vor fi proiectate la ARTmania Festival:

Generația Woodstock
Documentarul reia povestea celor 3 zile care aveau să schimbe modul în care o întreagă generație avea să abordeze muzica, artele, dar și politica și drepturile sociale. Într-o perioadă în care festivalurile în aer liber erau o raritate, patru tineri antreprenori, doi din lumea business și doi hippies, decid să organizeze un eveniment ale cărui șanse de succes erau minime. Deși reușesc să termine construcția scenei doar cu puțin înainte ca Jimi Hendrix să-și înceapă concertul, organizatorii reușesc să creeze ceva mult mai mare decât și-au imaginat vreodată: un curent ce avea să influențeze America și lumea întreagă, ani la rând.

Parking
Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

Leto / O vară rock’n’roll
Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Rocker
Filmul spune povestea lui Victor, un rocker ajuns la 40 ani, mereu gata să facă orice pentru fiul său, liderul unei tupe de rock și dependent de droguri. În tot acest timp, Victor încearcă să-şi refacă viaţa şi familia, însă parcă totul merge anapoda. Poate că singurul lucru care-i mai este la îndemână e chiar muzica rock.

Arctic
Filmul ilustrează povestea unui bărbat, singur printre gheţurile arctice, care este pe punctul de a fi salvat, după o lungă aşteptare. Însă, un tragic accident sabotează operaţiunea. Eroul trebuie să decidă dacă va rămâne în relativa siguranţă a taberei sale improvizate sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul îngheţat.

În cadrul sesiunilor de vizionare, ARTmaniacii vor avea, de asemenea, ocazia să asiste la o proiecție specială a filmului „FRAMED”, oferită de Lună Plină Internațional Film Festival: „Framed” („În cadru”) este un film “Fără reguli. Fără cenzură. O dată pe an, carnagiul devine viral pe internet.”

Despre Caravana TIFF:

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, Caravana TIFF traversează orașele din România de 10 ani. Proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor.

După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă.

Caravana TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Despre Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Lună Plină”

Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „LUNĂ PLINĂ” intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Despre ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.   

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei. 

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.    

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".