Deși i s-a cerut să-i retragă titlul de cetăţean de onoare caricaturistului Ștefan Popa Popa’s pentru că i-a numit pe oltenii veniţi la Timişoara „ciurucuri”, primarul Nicolae Robu nu se declară prea impresionat. Ba chiar îi ia partea artistului, spunând că artiştii geniali au câteodată ieşiri nepotrivite. Robu le transmite și oltenilor supăraţi că speră să preia și ei din spiritul mai molcom al bănățenilor.

După ce la Slatina și la Craiova s-a decis ca titlul de cetățean de onoare pe care îl avea în cele două orașe să-i fie retras, Ștefan Popa Popa’s poate rămâne și fără titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei, dacă primarul Nicolae Robu ar fi dispus să susțină un astfel de demers lansat deja în spațiul public.

Primarul Timișoare nu pare însă prea afectat de spusele caricaturistului şi, după ce a subliniat că el nu face diferenţe între oameni pe criterii regionale sau etnice, spune că maestrul trebuie înţeles, el fiind un artist genial.

„Eu îi prețuiesc în mod egal pe cetățenii timișoarei, indiferent de regiunea de proveniență și indiferent de etnia lor! am spus deja asta de nenumărate ori! (…) Dl. Ștefan Popa Popa’s este un artist genial. Artiștii geniali au, câteodată, ieșiri nepotrivite. A nu se uita ce lucruri urâte a spus dl Ștefsn Popa Popa’s despre mine, la un moment, când nu ne prea cunoșteam personal. Nu am avut niciodată pretenția să-și ceară scuze și nici n-o să am. E istorie! Dar, am spus mereu -și rog a se înțelege asta-: Popa’s e Popa’s și Timisoara are enorm de câștigat din faptul că el este cetățean al Timișoarei, cetățean de onoare al Timișoarei, ambasador cultural al Timișoarei”, spune Robu, într-o postare pe Facebook.

Robu are și o recomandare şi pentru oltenii veniţi pe aceste meleaguri să îşi facă un rost mai bun în viaţă.

„Îi rog pe concitadinii olteni să facă dovada că s-a prins de ei spiritul mai molcom al locului și să-și păstreze calmul. Sunt convins că într-o zi, maestrul Popa’s va găsi prilej să vorbească de bine olteni pe care-i cunoaște ca oameni excelenți și că va drege elegant afirmația nepotrivită făcută, probabil, presupun, la supărări cauzate de ceva persoane concrete, nicidecum de olteni în bloc”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania