fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEAudi îşi extinde fabrica din Ungaria cu o investiţie de aproximativ 126...

Audi îşi extinde fabrica din Ungaria cu o investiţie de aproximativ 126 milioane de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Cu o investiţie de 41 de miliarde de forinţi (125,95 milioane de euro), Audi îşi extinde infrastructura de producţie a autovehiculelor, centrul de dezvoltare a motoarelor şi fabrica elementelor de acţionare electrică din Győr, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior într-o conferinţă de presă, la Budapesta, unde a fost anunţată investiţia.

Peter Szijjártó a declarat că guvernul ungar va susţine investiţia cu 6,4 miliarde de forinţi (19,65 milioane euro), investiţie ce va crea 250 de locuri de muncă. Politicianul se aşteaptă ca noua investiţie a companiei Audi să poată contribui la stabilirea unor noi recorduri de producţie şi de export, iar în acest an industria de automobile să poată atinge un nou maxim, deoarece valoarea producţiei în primele 5 luni a avut o creştere de
12%. Datorită investiţiilor sale din ultimii ani, Ungaria a devenit câştigătoare în urma noii epoci a industriei auto, într-un mediu de concurenţă internaţională puternic, iar prin măsuri de politică economică a reuşit să atragă investitorii atât din Est, cât şi din Vest.

În ceea ce priveşte electromobilitatea (alimentarea autoturismelor), Péter Szijjártó a explicat că importanţa noilor tehnologii, pe lângă factorii economici, este sporită şi de
procesele politice. Ministrul consideră că sustenabilitatea nu a fost niciodată atât de decisivă în gândirea europeană şi că abordarea prin prisma protecţiei mediului a creat o nouă concurenţă şi la nivel internaţional.

În acelaşi timp, politicianul a subliniat că procesul pentru a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050, ar putea fi asumat numai dacă sunt vizibile mijloacele financiare pentru realizarea investiţiilor necesare. Din punct de vedere raţional, Ungaria consideră că viitorul Terrei şi competitivitatea Europei sunt importante în acelaşi timp şi, prin urmare, va susţine o politică economică la nivelul UE care nu va deteriora nici mediul, şi nici industria continentului, a precizat ministrul.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al “Audi Hungaria Zrt.”, a explicat că proiectul companiei de e-transformare acoperă atât producţia, cât şi dezvoltarea. Producţia sistemelor de propulsie electrică va creşte semnificativ la fabrica din Győr, iar centrul de dezvoltare va avea, până la sfârşitul anului 2022, un nou atelier dotat cu bănci de testare, a adăugat acesta.

Achim Heinfling a salutat, de asemenea, faptul că Ungaria creează un mediu favorabil pentru investiţii. În opinia sa, aceste investiţii nu creează doar locuri de muncă atractive şi
competitive, ci îmbunătăţeşte şi competitivitatea economiei ungare.

Fabrica “Audi Hungária” din Győr este furnizorul central al concernului Audi şi Volkswagen care, după anunţul de marţi privind extinderea, va oferi posibilitate de muncă pentru aproximativ 13.000 de angajaţi. Anul trecut, cu o scădere de 2,3%, vânzările au fost de 2.307 miliarde de forinţi (7,08 miliarde euro). Producţia de motoare a scăzut la 1.954.301 de bucăţi faţă de anul precedent, cu aproximativ 10.000 de bucăţi. Compania a justificat această uşoară scădere cu schimbările care afectează industria automobilelor, dar în martie, când au fost anunţate rezultatele anului precedent, au declarat că în acest an nu se aşteaptă la un declin, ci consideră că este posibilă chiar o creştere.

Sursa: MTI

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Miting de amploare la Budapesta împotriva lui Viktor Orbán

Zeci de mii de oameni au protestat vineri la Budapesta, la cel mai mare miting împotriva lui Viktor Orbán de ani de zile, după ce o grațiere într-un caz de abuz sexual de către fostul președinte Katalin Novák a stârnit agitație și a dus la demisia acesteia.