Logica politică din acele partide în care unii decid, iar alții sunt folosiți doar în campanii electorale este una falimentară, a declarat coordonatorul județean Hunedoara al ProRomânia, Emil Rîșteiu. El a lansat și câteva principii după care dorește să coordoneze activitatea organizației județene și pe care speră să le implementeze cât mai repede.

Coordonatorul județean Hunedoara al ProRomânia și primar al orașului Simeria, Emil Rîșteiu, susține că accesul oamenilor pe funcțiile politice trebuie să fie făcut prin respectarea unei meritocrații și să nu mai fie apanajul părerilor persoanale ale unuia sau altuia dintre membrii organizației.

”Am creionat niște principii ale partidului astfel încât să nu mai apară acele aprecieri personale, ci să facilităm accesul oamenilor pe diferite funcții – candidați de consilieri sau primari – plecând de la idea unei meritocrații care are la bază ceea ce ai făcut. Să nu fie aprecierea lui Rîșteiu sau a altcuiva că este mai bun candidatul de primar X sau Y”, a explicat Emil Rîșteiu.

Rîșteiu susține că această teorie a funcționat foarte eficient în Simeria, orașul pe care îl conduce. Aici, declară Emil Rîșteiu, oamenii de pe anumite liste au ajuns în faza în care s-au autopropus plecând de la meritele lor, de la realizările și atu-urile lor profesionale, pe locurile pe care și le doreau și pe care le și meritau sau pentru care aveau ceva relevant de spus.

”Acesta este principiul care ne va scoate din zona partidelor în care un număr restrâns de oameni decide și ceilalți sunt folosiți doar în campanie electorală”, a mai explicat Rîșteiu.

Pro România Hunedoara a obținut la alegerile europarlamentare un scor de depășește media pe țară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania