fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCoordonator județean ProRomânia: logica politică în care unii decid, iar alții sunt...

Coordonator județean ProRomânia: logica politică în care unii decid, iar alții sunt folosiți doar în campanii electorale este falimentară

Publicat în

spot_img
spot_img

Logica politică din acele partide în care unii decid, iar alții sunt folosiți doar în campanii electorale este una falimentară, a declarat coordonatorul județean Hunedoara al ProRomânia, Emil Rîșteiu. El a lansat și câteva principii după care dorește să coordoneze activitatea organizației județene și pe care speră să le implementeze cât mai repede.

Coordonatorul județean Hunedoara al ProRomânia și primar al orașului Simeria, Emil Rîșteiu, susține că accesul oamenilor pe funcțiile politice trebuie să fie făcut prin respectarea unei meritocrații și să nu mai fie apanajul părerilor persoanale ale unuia sau altuia dintre membrii organizației.

”Am creionat niște principii ale partidului astfel încât să nu mai apară acele aprecieri personale, ci să facilităm accesul oamenilor pe diferite funcții – candidați de consilieri sau primari – plecând de la idea unei meritocrații care are la bază ceea ce ai făcut. Să nu fie aprecierea lui Rîșteiu sau a altcuiva că este mai bun candidatul de primar X sau Y”, a explicat Emil Rîșteiu.

Rîșteiu susține că această teorie a funcționat foarte eficient în Simeria, orașul pe care îl conduce. Aici, declară Emil Rîșteiu, oamenii de pe anumite liste au ajuns în faza în care s-au autopropus plecând de la meritele lor, de la realizările și atu-urile lor profesionale, pe locurile pe care și le doreau și pe care le și meritau sau pentru care aveau ceva relevant de spus.

”Acesta este principiul care ne va scoate din zona partidelor în care un număr restrâns de oameni decide și ceilalți sunt folosiți doar în campanie electorală”, a mai explicat Rîșteiu.

Pro România Hunedoara a obținut la alegerile europarlamentare un scor de depășește media pe țară.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel

Marcel Boloș: Avem probleme cu fondurile europene. Riscăm să pierdem 75 de miliarde de euro

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este necesar pentru că avem problema cu deficitul şi fondurile europene.