13.7 C
Cluj-Napoca

Finanţare americană de 500.000 de dolari pentru restaurarea bisericii fortificate din Alma Vii

Publicat:

Proiectul de restaurare a bisericii fortificate din Alma Vii, judeţul Sibiu, a primit o finanţare de 500.000 de dolari din partea SUA, la ceremonia de acordare a donaţiei fiind prezent, joi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

SUA au finanţat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat un proiect de restaurare a complexului bisericii fortificate din Alma Vii, cu 500.000 de dolari, aceasta fiind cea mai mare finanţare oferită de AFCP anul acesta în categoria Large Grants.

Ambasadorul Hans Klemm a declarat, joi, la Alma Vii, că investiţia este una în comunitate şi speră ca finanţarea să contribuie semnificativ la lucrările bisericii.

„Proiectul nu vizează doar o clădire, ci este o investiţie în comunitatea din Alma Vii. Faptul că ne aflăm astăzi (joi – n.r.) aici demonstrează forţa şi viziunea proiectului propus de Fundaţia Mihai Eminescu Trust. Această competiţie (AFCP) are loc anual, iar anul acesta, în 2019, dintre toate propunerile venite din partea tuturor ambasadorilor şi ambasadelor SUA din întreaga lume, proiectul de restaurare a bisericii de aici, din Alma Vii a obţinut cea mai mare finanţare. Felicitări! Sper că finanţarea va constitui o contribuţie semnificativă la lucrările necesare la biserică, însă va fi nevoie de dumneavoastră, de comunitate, pentru a asigura un succes de durată al tuturor acestor proiecte”, a spus ambasadorul Hans Klemm.

Potrivit reprezentanţilor bisericii, lucrările de restaurare ar trebui să se finalizeze în următorii patru ani.

În 2010, când a fost început proiectul, în Alma Vii nu erau turişti la Alma Vii. În primul an, au fost 3.000 de vizitatori ai bisericii, iar anul trecut, 6.000 de oameni au ajuns la Alma Vii.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img