fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLCuc, convins că autostrada Transilvania ajunge la granița cu Ungaria până la...

Cuc, convins că autostrada Transilvania ajunge la granița cu Ungaria până la finalul anului

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a felicitat, vineri, pe constructorii români care lucrează la tronsonul autostrăzii Transilvania, pe subsecţiunea 3C3, de 5,35 kilometri, în comuna Biharia din Bihor, având deja realizat, după o lună, un procent de 20% din lucrări.

„Este un şantier care arată foarte bine, foarte ordonat, cu o mobilizare exemplară. Felicitări antreprenorului român care lucrează extraordinar de bine! Sper ca să finalizăm problema de pe lotul doi, Biharia – Chiribiş, unde tot acest antreprenor este firma desemnată câştigătoare, dar, din păcate, o firmă străină a contestat procedura şi acum aşteptăm rezultatul instanţei. Deci mobilizare exemplară, se lucrează şi noaptea, când se face aprovizionarea, iar ziua se pune în operă. De când am fost aici, în 24 mai, au avut doar 28 de zile în care au putut lucra din cauza condiţiilor meteo. Când se vrea se poate”, a declarat ministrul Cuc, la graniţa dintre Ungaria şi România, pe şantierul autostrăzii Transilvania.

Potrivit antreprenorului Beniamin Rus, lucrările vor fi date în trafic la sfârşitul anului, de Crăciun, când vor face legătura cu autostrada ce se construieşte pe partea ungară, aflată aproape în acelaşi stadiu de construcţie, cu toate că în zona respectivă lucrările au demarat cu doi ani mai devreme. În acest context, ministrul i-a îndemnat pe constructorii români să termine acest lot înainte de vecinii ungari.

„Haideţi să grăbim un pic, să dăm noi tonul mai energic la infrastructură, şi aşa toată lumea spune că în România nu se mişcă construcţia de autostrăzi. Eu cred că se mişcă bine în ultima perioadă, cu antreprenorii români, repet, cu antreprenorii români, deoarece este foarte important de punctat. Pentru că asta ne şi dorim să avem: cât mai mulţi antreprenori români care să lucreze la obiectivele de infrastructură”, a mai spus Răzvan Cuc.

Lucrările efectuate au constat în terasamente, aşternerea unui strat de balast, pe întreaga lungime a secţiunii 3C3 a autostrăzii, de 5,35 kilometri, cu o lăţime de 26 de metri şi peste 70 de metri la bază, plus alţi 6 kilometri de bretele.

„Data trecută când a fost ministrul Cuc, în 24 iunie, stadiul lucărilor nu era nici 1%. În 18 iunie, era baltă. Am avut doar 28 de zile de lucru intens. Acum, la finele lunii iulie, vom avea 20% din stadiul fizic al lucrărilor. Lucrăm la maxim pe tot tronsonul. Nu permite frontul de lucru o accelerare mai mare. E un pariu pe care vrem să-l câştigăm până de Crăciun, când vrem să-l dăm în trafic. Avem cel mai bun randament la lucrările de autostradă, cea mai spectaculoasă creştere în ritmul de construcţie din ţară”, a declarat patronul firmei constructoare, Beniamin Rus, citat de Agerpres.

Inginerul Marian Duşescu, reprezentantul antreprenorului, a precizat că, tehnic, s-au efectuat 170.000 de metri cubi de umplutură, realizaţi la zi, 2.000 de metri liniari de piloţi foraţi, 13.500 de metri liniari de piloţi din balast de îndesare, toate podeţele şi sectoarele sunt atacate.

„Pe sfârşitul lunii ne apropiem de agregat stabilizat cu ciment. Primul strat înainte de asfalt. Începem de la graniţă înspre Biharia, invers în sens kilometric, pe o lungime totală de 5,350 de kilometri. Vom face legătura cu autostrada ungurilor, M35, care se leagă cu M4”, a precizat Duşescu.

Lucrarea secţiunii 3C3 Biharia-Borş din Autostrada Transilvania are un contract în valoare de 134 milioane de lei. Termenul de finalizare este 18 august 2020.

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

O pianistă din Ucraina, invitata Filarmonicii orădene în concertul „Armonii excepţionale”

Pianista Anna Fedorova, din Ucraina, va fi invitata Filarmonicii orădene în concertul săptămânal de joi, intitulat "Armonii excepţionale", ce va avea loc sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, în sala de concerte Enescu-Bartok.