Municipiul Bistriţa găzduieşte începând de vineri, timp de şase zile, cea de-a 24-a ediţie a festivalului internaţional de folclor “Nunta Zamfirei”, organizat de Centrul municipal de cultură, la care sunt aşteptaţi oaspeţi din 14 ţări, de pe patru continente.

Potrivit informaţiilor publicate de Palatul Culturii Bistriţa, în afară de ansamblurile din România, pe scena festivalului vor mai urca formaţii folclorice din India, Chile, Panama, Mexic, Spania, Franţa, Polonia, Grecia, Turcia, Serbia, Georgia, Lituania şi Ucraina, care vor prezenta obiceiuri şi dansuri specifice fiecărei ţări.

În cadrul festivalului “Nunta Zamfirei”, programat să aibă loc în perioada 26-31 iulie, vor avea lor şi două spectacole dedicate Uniunii Mondiale de Folclor – IGF, care anul acesta împlineşte 70 de ani de existenţă şi care va decerna la Bistriţa, cu această ocazie, premiile sale “Gold Star”.

Pe parcursul celor şase zile de festival, în parcul municipal din Bistriţa va fi organizat şi un târg de artă populară internaţional.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania