fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDInvitați din 14 țări la festivalul de folclor ”Nunta Zamfirei” de la...

Invitați din 14 țări la festivalul de folclor ”Nunta Zamfirei” de la Bistrița

Publicat în

spot_img
spot_img

Municipiul Bistriţa găzduieşte începând de vineri, timp de şase zile, cea de-a 24-a ediţie a festivalului internaţional de folclor „Nunta Zamfirei”, organizat de Centrul municipal de cultură, la care sunt aşteptaţi oaspeţi din 14 ţări, de pe patru continente.

Potrivit informaţiilor publicate de Palatul Culturii Bistriţa, în afară de ansamblurile din România, pe scena festivalului vor mai urca formaţii folclorice din India, Chile, Panama, Mexic, Spania, Franţa, Polonia, Grecia, Turcia, Serbia, Georgia, Lituania şi Ucraina, care vor prezenta obiceiuri şi dansuri specifice fiecărei ţări.

În cadrul festivalului „Nunta Zamfirei”, programat să aibă loc în perioada 26-31 iulie, vor avea lor şi două spectacole dedicate Uniunii Mondiale de Folclor – IGF, care anul acesta împlineşte 70 de ani de existenţă şi care va decerna la Bistriţa, cu această ocazie, premiile sale „Gold Star”.

Pe parcursul celor şase zile de festival, în parcul municipal din Bistriţa va fi organizat şi un târg de artă populară internaţional.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel