Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Deva că la nivelul ministerului pe care îl conduce se lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unei investiții în valoare de 20 de milioane de euro pentru reamenajarea totală, incluzând pasaje supraterane şi subterane, a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş, la intrarea în municipiul Deva, una dintre cele mai periculoase din țară

Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de riscant pentru orice șofer.

În 2012, virajul la stânga a fost blocat prin amplasarea de parapeţi de beton. Au fost amenajate două giraţii, situate la un kilometru distanţă una de cealaltă, cu ajutorul cărora este direcţionat traficul dinspre şi spre podul ce duce spre A1, prin nodul intermediar de la Şoimuş. Soluția a fost considerată una provizorie, însă situația s-a perpetuat și există și în prezent.

„La momentul actual se scot avize. Sunt foarte multe avize necesare acestui proiect. Va fi o descărcare a DN 76 cu DN 7, astfel încât să se asigure toate sensurile de mers. Punctele de întoarcere vor fi eliminate de pe DN 7, când va fi finalizată această mega-intersecţie”, a spus Olimpiu Ghilezan, şef al Departamentului de Investiţii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, citat de ziarul Adevărul.

Informația a apărut și pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Hunedoara, fără a se avansa niciun fel de termene, nici de începere și nici de finalizare a unei asemenea investiții.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.