Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Deva că la nivelul ministerului pe care îl conduce se lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unei investiții în valoare de 20 de milioane de euro pentru reamenajarea totală, incluzând pasaje supraterane şi subterane, a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş, la intrarea în municipiul Deva, una dintre cele mai periculoase din țară

Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de riscant pentru orice șofer.

În 2012, virajul la stânga a fost blocat prin amplasarea de parapeţi de beton. Au fost amenajate două giraţii, situate la un kilometru distanţă una de cealaltă, cu ajutorul cărora este direcţionat traficul dinspre şi spre podul ce duce spre A1, prin nodul intermediar de la Şoimuş. Soluția a fost considerată una provizorie, însă situația s-a perpetuat și există și în prezent.

„La momentul actual se scot avize. Sunt foarte multe avize necesare acestui proiect. Va fi o descărcare a DN 76 cu DN 7, astfel încât să se asigure toate sensurile de mers. Punctele de întoarcere vor fi eliminate de pe DN 7, când va fi finalizată această mega-intersecţie”, a spus Olimpiu Ghilezan, şef al Departamentului de Investiţii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, citat de ziarul Adevărul.

Informația a apărut și pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Hunedoara, fără a se avansa niciun fel de termene, nici de începere și nici de finalizare a unei asemenea investiții.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania