fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAMega-intersecție de 20 de milioane de euro la intrarea în Deva

Mega-intersecție de 20 de milioane de euro la intrarea în Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Deva că la nivelul ministerului pe care îl conduce se lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unei investiții în valoare de 20 de milioane de euro pentru reamenajarea totală, incluzând pasaje supraterane şi subterane, a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş, la intrarea în municipiul Deva, una dintre cele mai periculoase din țară

Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de riscant pentru orice șofer.

În 2012, virajul la stânga a fost blocat prin amplasarea de parapeţi de beton. Au fost amenajate două giraţii, situate la un kilometru distanţă una de cealaltă, cu ajutorul cărora este direcţionat traficul dinspre şi spre podul ce duce spre A1, prin nodul intermediar de la Şoimuş. Soluția a fost considerată una provizorie, însă situația s-a perpetuat și există și în prezent.

„La momentul actual se scot avize. Sunt foarte multe avize necesare acestui proiect. Va fi o descărcare a DN 76 cu DN 7, astfel încât să se asigure toate sensurile de mers. Punctele de întoarcere vor fi eliminate de pe DN 7, când va fi finalizată această mega-intersecţie”, a spus Olimpiu Ghilezan, şef al Departamentului de Investiţii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, citat de ziarul Adevărul.

Informația a apărut și pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Hunedoara, fără a se avansa niciun fel de termene, nici de începere și nici de finalizare a unei asemenea investiții.

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel