Organizatorii festivalului UNTOLD de la Cluj au schimbat regulile generale de acces pentru persoanele cu handicap, astfel că, spre deosbire de anii trecuți, acestea nu vor mai avea acces gratuit integral la festival în 2019, ci doar la una dintre zile, la propria alegere. Motivul, conform organizatorilor, este acela că festivalul este sold-out.

La începutul lunii iunie, persoanele cu dizabilităţi au depus cererile pentru biletele gratuite. Peste câteva zile a venit şi confirmarea faptului că numele lor a fost trecut pe listă şi vor primi biletele la sfârşitul lunii iulie. Joi, 25 iulie, persoanele cu dizabilităţi aflate pe listă au fost înştiinţate că accesul general nu mai este posibil, în schimb este posibil accesul la o singură zi a festivalului, la propria alegere. Se pare, însă, că formularul de acces la cea de-a 4-a zi de festival, atunci când pe scenă va urca Robbie Williams, a fost închis pentru orice solicitant, inclusiv pentru persoanele cu handicap, astfel că posibilitatea de a alege orice zi de festival nu mai este valabilă.

Pe site-ul oficial al UNTOLD se arată, la secțiunea de termene și condiții că: „Organizatorul își rezervă dreptul de a stabili numărul persoanelor cu dizabiliăți care vor putea participa la Festival, in funcție de numărul total al persoanelor participante și capacitatea festivalului”.

Mai multe persoane cu dizabilităţi au protestat în grupul de Facebook dedicat Untold în legătură cu faptul că nu au primit accesul gratuit la festival, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi.

Se pare că situaţia a ajuns la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, cel de la care se așteaptă acum o poziție oficială.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.