Organizatorii festivalului UNTOLD de la Cluj au schimbat regulile generale de acces pentru persoanele cu handicap, astfel că, spre deosbire de anii trecuți, acestea nu vor mai avea acces gratuit integral la festival în 2019, ci doar la una dintre zile, la propria alegere. Motivul, conform organizatorilor, este acela că festivalul este sold-out.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La începutul lunii iunie, persoanele cu dizabilităţi au depus cererile pentru biletele gratuite. Peste câteva zile a venit şi confirmarea faptului că numele lor a fost trecut pe listă şi vor primi biletele la sfârşitul lunii iulie. Joi, 25 iulie, persoanele cu dizabilităţi aflate pe listă au fost înştiinţate că accesul general nu mai este posibil, în schimb este posibil accesul la o singură zi a festivalului, la propria alegere. Se pare, însă, că formularul de acces la cea de-a 4-a zi de festival, atunci când pe scenă va urca Robbie Williams, a fost închis pentru orice solicitant, inclusiv pentru persoanele cu handicap, astfel că posibilitatea de a alege orice zi de festival nu mai este valabilă.

Pe site-ul oficial al UNTOLD se arată, la secțiunea de termene și condiții că: „Organizatorul își rezervă dreptul de a stabili numărul persoanelor cu dizabiliăți care vor putea participa la Festival, in funcție de numărul total al persoanelor participante și capacitatea festivalului”.

Mai multe persoane cu dizabilităţi au protestat în grupul de Facebook dedicat Untold în legătură cu faptul că nu au primit accesul gratuit la festival, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi.

Se pare că situaţia a ajuns la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, cel de la care se așteaptă acum o poziție oficială.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania