fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINPeste 100 de curajoși au traversat Lacul Văliug

Peste 100 de curajoși au traversat Lacul Văliug

Publicat în

spot_img
spot_img

Circa o sută de persoane au traversat, sâmbătă, Lacul Văliug, într-o competiţie organizată de Clubul Sportiv de Înot Reşiţa 2007.

„Este a XI-a ediţie a traversării Lacului Văliug. Avem în jur de o sută de participanţi. Ne bucurăm cu toţii de soare, de căldură şi de o apă extraordinară pentru înot. Participanţii sunt din Reşiţa, Timişoara, Arad, Bucureşti, Braşov şi alte oraşe din ţară, dar şi din Germania. Profesionişti sau amatori, cu toţii iubesc înotul. Evenimentul a fost gândit, iniţial, pentru reşiţeni. Miza nu este neapărat medalia primită sau nu la final, ci importantă este participarea, important este să înotăm şi să fim sănătoşi”, a declarat preşedintele executiv al Clubului Sportiv de Înot Reşiţa 2007, Dorina Iana, iniţiator al manifestării.

În competiţie s-au înscris copii şi adulţi, cel mai vârstnic având 72 de ani.

Ideea organizării unui astfel de concurs a venit aproape natural, susţin iniţiatorii, având în vedere că reşiţenii vin şi traversează de plăcere Lacul Văliug, în fiecare an.

„La cea de a XI-a ediţie suntem deja veterani în traversarea Lacului Văliug. Vremea a ţinut cu noi, apa a fost perfectă pentru o asemenea competiţie. Eu sunt încântată că au venit foarte mulţi copii în acest an, de 5, 6 sau 7 ani. În acest an am avut, pentru prima dată, şi afişaj electronic, iar premiile vor consta în echipamente sportive pentru primii trei clasaţi, deci am venit şi noi, organizatorii, cu noutăţi”, a precizat prof. Luminiţa Dobrescu, fostă înotătoare şi câştigătoare a multor medalii.

Un grup de iniţiativă reşiţean a hotărât, în anul 2007, înfiinţarea unui club masters la Reşiţa, oraş cu performanţe deosebite în înotul românesc de-a lungul timpului.

Începând cu anul 2008, clubul reşiţean a organizat câte două concursuri, în fiecare an, primăvara şi toamna, la care au participat atât înotători masters din România, cât şi din străinătate, iar din 2009 s-a organizat şi câte o competiţie de înot în ape deschise, pe Lacul Văliug, situat în apropierea Reşiţei.

Sursa: Agerpres

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel

ANPC a dat amenzi de peste 150.000 de lei la un control în Băile Herculane

Inspectorii au găsit ulei pentru gătit înegrit şi cu resturi alimentare, mizerie, pereţi de bucătării scorojiţi, alimente fără perioadă de valabilitate sau depozitarea de alimente în spaţii insalubre.