fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVPrim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: "Codul spune că poți să...

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: „Codul spune că poți să intervii de la 6 dimineața. Orice alte comentarii și acuzații publice sunt inutile. Oamenii au respectat legea”

Publicat în

spot_img
spot_img

Claudiu Sandu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și șef al Asociației magistraților din aceeași localitate, susține că modificările legislative și lipsa tehnologiei au condus la situația de la Caracal, iar astfel de blocaje se pot repeta oricând dacă nu se schimbă regulile actuale.

„Codul spune că poți să intervii de la 6 dimineața. Orice alte comentarii și acuzații publice sunt inutile. Oamenii au respectat legea. Iar dacă vrem să căutăm sursa problemei, trebuie să căutăm pe cei care au dictat legea. Vina aparține celor care, de atâția ani, nu au implementat un sistem de localizare care să permită localizarea de precizie în 10 minute și intervenția la fața locului”, a spus Claudiu Sandu.

Există surse care susțin că Direcția de Operațiuni Speciale are de fapt tehnică pentru localizarea cu precizie a unui telefon. Iar Alexandra a sunat de 3 ori la 112 de pe acelaşi telefon, al suspectului, şi cel mai probabil din casa lui.

Membrii Forumului Judecatorilor susțin şi ei că, de fapt, prin modificarile legislative din ultimii ani, au fost avantajate persoanele cercetate și condamnate și a fost subfinanțat întregul sistem implicat în actul de justiție: ”Am atras atenţia asupra lipsei de reacţie a legiuitorului, care, după ce Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 51/2016, a exclus Serviciul Român de Informaţii, care este singurul organism care deţine mijloace tehnice apte să intercepteze şi să localizeze rapid comunicaţiile telefonice, de la colaborarea cu organele de urmărire penală, nu a pus la dispoziţia acestora mijloace tehnice suficiente pentru a realiza anchete rapide şi eficiente”.

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

Patronatului European al Femeilor de Afaceri are în conducere o brașoveancă

Patronatului European al Femeilor de Afaceri promovează și sprijină afirmarea femeilor în mediul de afaceri național și internațional. De asemenea, organizația reprezintă interesele membrilor săi, atât la nivel național, prin intermediul CNIPMMR, cât și la nivel European.