fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVPrim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: "Codul spune că poți să...

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: „Codul spune că poți să intervii de la 6 dimineața. Orice alte comentarii și acuzații publice sunt inutile. Oamenii au respectat legea”

Publicat în

spot_img
spot_img

Claudiu Sandu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și șef al Asociației magistraților din aceeași localitate, susține că modificările legislative și lipsa tehnologiei au condus la situația de la Caracal, iar astfel de blocaje se pot repeta oricând dacă nu se schimbă regulile actuale.

„Codul spune că poți să intervii de la 6 dimineața. Orice alte comentarii și acuzații publice sunt inutile. Oamenii au respectat legea. Iar dacă vrem să căutăm sursa problemei, trebuie să căutăm pe cei care au dictat legea. Vina aparține celor care, de atâția ani, nu au implementat un sistem de localizare care să permită localizarea de precizie în 10 minute și intervenția la fața locului”, a spus Claudiu Sandu.

Există surse care susțin că Direcția de Operațiuni Speciale are de fapt tehnică pentru localizarea cu precizie a unui telefon. Iar Alexandra a sunat de 3 ori la 112 de pe acelaşi telefon, al suspectului, şi cel mai probabil din casa lui.

Membrii Forumului Judecatorilor susțin şi ei că, de fapt, prin modificarile legislative din ultimii ani, au fost avantajate persoanele cercetate și condamnate și a fost subfinanțat întregul sistem implicat în actul de justiție: ”Am atras atenţia asupra lipsei de reacţie a legiuitorului, care, după ce Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 51/2016, a exclus Serviciul Român de Informaţii, care este singurul organism care deţine mijloace tehnice apte să intercepteze şi să localizeze rapid comunicaţiile telefonice, de la colaborarea cu organele de urmărire penală, nu a pus la dispoziţia acestora mijloace tehnice suficiente pentru a realiza anchete rapide şi eficiente”.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

APM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

Agenția pentru Protectia Mediului Brașov anunță că se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.