fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEProteste la Cluj după crima de la Caracal

Proteste la Cluj după crima de la Caracal

Publicat în

spot_img
spot_img

Câteva zeci de persoane au protestat pentru a doua seară în centrul oraşului Cluj-Napoca, faţă de felul în care au intervenit autorităţile în cazul de la Caracal. Cei prezenți au scris cu cretă pe zona pietonală #112 şi #19ore.

Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca a fost locul în care cele câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva modului în care autoritățile române au acționat în cazul oribilei crime de la Caracal. Ei au unde au aprins candele şi lumânări şi au adus buchete de flori. De asemenea, ei au afişat mesaje precum „#19 ore”, „Corupţia e unealta KGB, corupţii sunt şi trădători” sau „Cine răspunde? Unde e dreptatea?”.

„Ne-am adunat a doua zi în centrul Clujului pentru a protesta faţă de incompetenţa autorităţilor în cazul crimelor de la Caracal. Considerăm că demisiile nu sunt suficiente, trebuie deschise dosare penale în cazul unor reprezentanţi ai unor instituţii ale statului. Este inadmisibil ca într-un stat european să moară tineri cu zile”, a spus unul dintre cei prezenţi citat de presa locală.

„Moartea fiecărui copil şi a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităţilor, este o crimă la care suntem cu toţii complici. Este un eşec al întregii societăţi. Pentru ce au păţit aceşti copii nu există cuvinte. Şi pentru prostia şi incompetenţa autorităţilor cu atât mai puţin. Nu ne permitem să ne oprim până când toţi cei care au contribuit la aceste acte criminale nu sunt măturaţi din toate funcţiile publice”, au spus organizatorii evenimentului.

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel

Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost trimistă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma accidentului de acum un an din Mangalia, când a intrat pe contrasens şi a lovit un motociclist.