Câteva zeci de persoane au protestat pentru a doua seară în centrul oraşului Cluj-Napoca, faţă de felul în care au intervenit autorităţile în cazul de la Caracal. Cei prezenți au scris cu cretă pe zona pietonală #112 şi #19ore.

Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca a fost locul în care cele câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva modului în care autoritățile române au acționat în cazul oribilei crime de la Caracal. Ei au unde au aprins candele şi lumânări şi au adus buchete de flori. De asemenea, ei au afişat mesaje precum “#19 ore”, „Corupţia e unealta KGB, corupţii sunt şi trădători” sau „Cine răspunde? Unde e dreptatea?”.

„Ne-am adunat a doua zi în centrul Clujului pentru a protesta faţă de incompetenţa autorităţilor în cazul crimelor de la Caracal. Considerăm că demisiile nu sunt suficiente, trebuie deschise dosare penale în cazul unor reprezentanţi ai unor instituţii ale statului. Este inadmisibil ca într-un stat european să moară tineri cu zile”, a spus unul dintre cei prezenţi citat de presa locală.

„Moartea fiecărui copil şi a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităţilor, este o crimă la care suntem cu toţii complici. Este un eşec al întregii societăţi. Pentru ce au păţit aceşti copii nu există cuvinte. Şi pentru prostia şi incompetenţa autorităţilor cu atât mai puţin. Nu ne permitem să ne oprim până când toţi cei care au contribuit la aceste acte criminale nu sunt măturaţi din toate funcţiile publice”, au spus organizatorii evenimentului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania