În timp ce poliţiştii se plâng că în noaptea intervenţiei de la Caracal procurorul de caz le-a interzis să intre cu forţa în casa suspectului mai devreme de ora prevăzută de lege, pentru percheziţii, adică 6 în zori, procurorii au altă variantă. Aceştia povestesc că la 3 dimineaţa când au obţinut mandatul, nu mai erau echipe de poliţie disponibile.

Acuzaţia care a revoltat pe toată lumea a fost aceea că poliţiştii ar fi stat 3 ore în faţa casei, fără să intervină, aşteptând zorii zilei, ca să respecte legea pe baza căreia se fac percheziţiile.

Și totuși, cel care pune degetulmpe adevărata rană este Claudiu Constantin Sandu, prim procuror la Parchetul Tribunalului Brașov, cel care spune cu subiect și predicat că tehnica SRI ar fi fost cea care ar fi putut să o salveze pe Alexandra, însă nu a putut fi folosită din cauza deciziei CCR care interzice acest lucru.

”Din minima mea colaborare pe care am avut-o cu SRI, pot să vă spun că localizarea se făcea cu exactitate de câţiva metri. Tehnica există, dar nouă ca magistraţi ni s-a interzis să mai apelăm la ea. De ce? Întrebaţi-i pe cei care ne-au interzis. Este foarte posibil ca într-un asmenea caz, dacă se apela la SRI şi nu la alte insitituții, respectivii în juma de oră să poată să fi localizat acel telefon”, a declarat Claudiu Constantin Sandu, prim procuror la Parchetul Tribunalului Brașov:

Procurorii mai spun că se poate interveni imediat după primirea apelului, dar că în acest caz poliţia ar fi întârziat foarte mult, aşa că s-a intrat pe procedura clasică.

Reamintim că în ultimii doi ani modificările aduse Legilor Justiției au condus la mutilarea acesteia, iar unul dintre rezultate s-a văzut în cazul de la Caracal.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania