fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAFestival medieval dedicat lui Ioan de Hunedoara/Hunyadi János, în august în municipiul...

Festival medieval dedicat lui Ioan de Hunedoara/Hunyadi János, în august în municipiul de pe Cerna

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria municipiului Hunedoara face pași timizi pentru a promova personalitatea celui pe care Papa Calixt al III-lea îl numea „atletul cel mai puternic al lui Cristos”, organizând în august prima ediție a unui festival medieval în cinstea voievodului Transilvaniei, Ioan Huniade (Ioan de Hunedoara)/Hunyadi János/Johann Hunyadi/Janko Sibinjanin.

Primăria municipiului Hunedoara anunță printr-un comunicat de presă organizarea între 9 și 11 august a primei ediții a festivalului medieval ”Ioan de Hunedoara”, eveniment ce se va desfășura în centrul municipiului şi în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Vineri, 9 august, imediat după lăsarea serii, pe Bulevardul Dacia şi pe centrul pietonal al municipiului, va avea loc o paradă la care participă Fanfara Petreşti, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, supranumită Venus de Murani, Echipajul Principelui Transilvan, și Ansamblul de cimpoaie Hollóének  din Ungaria.

Sâmbătă, 10 august, în cea de-a doua zi a festivalului, curtea exterioară a Castelului Corvinilor va găzdui o tabără medievală, cu ateliere meșteșugărești, întreceri cavalereşti, prezentări de arme și dansuri medievale. Seara va urma o gală de operă la care au fost invitaţi artiştii Operei de stat din Ruse, Bulgaria. Organizatorii anunță că ziua de sâmbătă se va încheia cu un spectacol de video-mapping şi lumini arhitecturale, spectacol ce își propune reconstituirea simbolică a bătăliei cu turcii de la Belgrad din 22 iulie 1456.

Tot sâmbătă, în centrul municipiului Hunedoara, va concerta Horia Brenciu.

Duminică, 11 august, vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Ioan de Hunedoara, din centrul municipiului, iar tabăra medievală va continua la castel. Cei prezenți vor fi invitați la un al doilea concert al Operei de Stat din Ruse, urmând ca seara să se încheie cu un foc de artificii.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel