fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCaricaturiști din toată țara vin la Macea și întră în "Gura Satului"

Caricaturiști din toată țara vin la Macea și întră în „Gura Satului”

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului de Satiră şi Umor Sătesc „Gura Satului” se va desfăşura, la sfârşitul săptămânii, în comuna arădeană Macea, concurenţi fiind caricaturişti din toată ţara.

Festivalul va debuta sâmbătă, la ora 16,00, pe platoul din faţa Căminului Cultural, cu o deschidere oficială şi va continua cu vernisajul salonului de caricatură al cărui invitat special este caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, înscris şi în Cartea Recordurilor. De la ora 17,00 va avea loc concursul de interpretare a scenetelor de teatru şi umor sătesc, anunţă Primăria Macea.

Sâmbătă seara, de la ora 21,00, toţi cei prezenţi se vor putea bucura de un program folcloric pe platoul din faţa Căminului Cultural.

A doua zi, de la ora 17,00 va avea loc festivitatea de premiere, urmată de un spectacol de gală, iar de la ora 21,00 va avea loc un nou program artistic cu dansuri şi muzică populară, dar şi jocuri de artificii.

„Invitaţii de onoare ai evenimentului sunt Dorel Vişan, Ionel Iacob Bencei şi caricaturistul de talie mondială Ştefan Popa Popa’s. Îi aşteptăm cu drag la Macea pe toţi cei care vor să participe la festival”, a declarat, marţi, primarul comunei Macea, Ciprian Otlăcan.

Vor participa cu scenete concurenţi din Cluj-Napoca, Jibou, Găeşti, Dumitra, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Rodna, Pişchia, Şanţ, Câmpulung Moldovenesc, Vaţa de Jos, Arad şi Macea.

Organizatorii festivalului sunt Primăria Macea, Centrul Cultural Judeţean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România şi Fundaţia „Ştefan Popa Popa’s”. 

Sursa: Agerpres

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel