fbpx
14.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCastelul Corvinilor și Cetatea Devei vor răsuna în acordurile viorii lui Răzvan...

Castelul Corvinilor și Cetatea Devei vor răsuna în acordurile viorii lui Răzvan Stoica, la a treia ediție „Stradivarius Music Nights by the Castle”

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a treia ediție „Stradivarius Music Nights by the Castle” aduce la Castelul Corvinilor din Hunedoara și în Cetatea Deva, un spectacol de excepție. Vioara Stradivarius vă răsuna în mâinile celui mai bine cotat violonist român, Răzvan Stoica, cel care alături de sora lui, pianista Andreea Stoica, va susține primul concert la Deva.

Evenimentul muzical va avea loc timp de trei zile, din 5 până în 7 august și va fi găzduit atât de Castelul Corvinilor din Hunedoara, cât și – în premieră – de Cetatea Deva. Cu această ocazie, va avea loc și lansarea ultimului album intitulat „Instinct”. Concertul va avea loc în Foișorul de pe Cetatea Deva, începând cu ora 21:00. Accesul se face cu telecabina, gratuit, în baza biletului pentru concert.

Cele două minumente istorice din județul Hunedoara vor fi, așadar, gazda unei regine – Queen Stradivarius – vioara care va încânta auzul melomanilor în mâinile fermecate ale unui rege al viorii, Răzvan Stoica. Anul acesta, Regina va veni însoțită de un prinț – pianul Bosendorfer Concert Grand 280 VC, cu un sunet de o calitate impecabilă și o siluetă de o eleganță nobilă. În plus, își vor face apariția și cei doi maeștri ai pianului, Andreea Stoica și Marian Petrescu – deținător al Premiului Grammy, care vor susține recitaluri excepționale.

Programul „Stradivarius Music Nights by the Castle”

5 august – recital de pian susținut de Andreea Stoica. În program vor fi lucrări de L. V. Beethoven, B. Kosak, F. Chopin, F. Mendelssohn, S. Rahmaninov;

6 august – Jazz Improvisation of Classical pearls – Marian Petrescu&Band. Vor fi lucrări de S. Rahmaninov, J. Brahms, P.I. Ceaikovski, E.Grieg, W.A.Mozart, G.Gershwin;

7 august – The Queen by the Castle – Concert extraordinar susținut de Mozart Phillharmonie – Hamburg. Soliștii vor fi Răzvan și Andreea Stoica, dirijor Tiberiu Oprea. În program va fi W.A. Mozart – concertul pentru pian No.23 K 488 și N. Paganini – concertul pentru vioară No.1.

Spectacolele vor începe la ora 21:00. Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Teatrului Deva și la Centrul de Informare Turistică Hunedoara. Prețul unui bilet/spectacol este 50 de lei.

Despre „Duo Stoica”

Răzvan Stoica este un violonist de excepţie, considerat de critici „cel mai bun al generației sale”. Este cunoscut pentru „duo-ul” pe care l-a făcut cu o vioară Stradivarius din 1729, despre care Răzvan a spus că este „cea mai bună vioară din lume”. Vioara a fost câştigată în cadrul unei competiţii desfăşurată la Salzburg în 2009, în faţa altor 170 de contracandidaţi!

Andreea Stoica s-a născut în București, în 1981 și a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani. La vârsta de șase ani a fost acceptată la Colegiul National de Muzică „George Enescu” din București, ca student principal în clasa de pian, fiind considerată un copil minune. La vârsta de 12 ani, a debutat ca solist la Concertul Mozart pentru pian, împreună cu „Orchestra București”. După debutul orchestral, a fost implicată în numeroase concerte și recitaluri în întreaga Europă și Japonia. Împreună cu fratele său, Răzvan Stoica, a format un duo inseparabil („Duo Stoica”), cu care au susținut concerte de succes în Europa, SUA și Japonia.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel