fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINCum fac baie cocalarii într-un lac declarat monument protejat al naturii

Cum fac baie cocalarii într-un lac declarat monument protejat al naturii

Publicat în

spot_img
spot_img

La Ochiul Beiului, o emblemă a lumii mirifice din sudul Banatului, cocalarii fac baie în zona de protecție integrală a Parcului Național Cheile Nerei Beușnița. ”Mai avem Poliție, Gardă de Mediu, administrație de parc ?”, se întreabă membrii Grupul Ecologic De Colaborare Nera pe pagina de Facebook, după ce în mediul online au apărut imagini cu persoane necunoscute care se scaldă în acest lac declarat monument protejat al naturii.

Așezat în Rezervatia Parcul National Cheile Nerei Beușnița, în județul Caraș-Severin, lacul este unic prin apa sa de un turcoaz ireal. A fost declarat monument al naturii, iar scaldatul aici este strict interzis. Asta nu opare să fi avut vreo importanță pentru câțiva indivizi care au filamt cum se scaldă în apele lacuui, apoi au postat pe rețelele de socializare imaginile.

Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor carstic, iar datorita debitului puternic apa nu ingheata niciodata, intrucat temperatura nu scade sub 4 grade.

Legenda spune ca o localnica, o fata de pastor foarte frumoasa, ar fi fost rapita de un turc ce era bei in Imperiul Otoman. Tanara a fost inchisa intr-un turn de unde reuseste sa scape la un moment dat. La aflarea vestii, beiul a dat ordin ca fata sa fie ucisa. In clipa mortii, trupul tinerei s-a transformat in apa si asa s-a nascut paraul Beusnita. Fiul beiului, care la randu-i iubea fata, a plans amarnic, iar din lacrimile sale s-a format Lacul Ochiul Beiului. Acesta ar avea culoarea si forma ochilor indragostitului.

Foto: captură video

Articole recente

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Nu-i mai satură Dumnezeu! Un președinte de Consiliu Județean prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii, după ce acesta i-ar fi primit în restaurant.

Festivalul Internațional George Enescu, ediția Timișoara, a adus peste 5000 de oameni în fața muzicii clasice de excepție

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Mai multe articole de același fel

Deutsche Welle despre satul Rimetea/Torockó: Este printre cele mai frumoase din România

Cu o istorie bogată și diverse perioade de dezvoltare și declin, Rimetea a fost inclus într-un proiect de conservare începând cu anul 1996, ceea ce a condus la restaurarea mai multor case vechi de către localnici.