Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a fost desemnată în şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România în funcţia de membru al delegaţiei acestei instituții la Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor este un organism european organizat cu suportul Comisiei Europene, în cadrul programului Europa pentru Cetăţeni. Aceasta este cea mai veche şi mai largă asociaţie europeană a guvernelor locale şi regionale din 41 de ţări. Creat în 1951, CEMR promovează guvernarea locală şi participarea cetăţenilor în acest act.

“Este o onoare şi mă bucur că am primit această responsabilitate în numele Asociaţiei Municipiilor din România. Sibiul a excelat prin deschiderea spre Europa şi de aceea cunosc avantajele şi importanţa cooperării la nivel european. Prin prezenţa în acest Consiliu vom avea posibilitatea să facem cunoscute problemele cu care se confruntă municipiile din România şi vom avea în ceilalţi membri exemple de soluţii şi bune practici în guvernarea locală şi regională, pe care le putem importa în folosul comunităţilor noastre.” a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Consiliul are rolul de a influenţa politicile şi legislaţia europeană cu impact în funcţionarea municipiilor şi regiunilor. De asemenea, asigură un forum pentru dezbateri între guvernele locale şi regionale, prin intermediul asociaţiilor reprezentative, în acest caz – Asociaţia Municipiilor din România. CEMR este totodată o secţie a organizaţiei mondiale a Uniunii Oraşelor şi Guvernelor Locale.

Activitatea CEMR se referă la următoarele domenii ale administraţiei locale şi regionale: Guvernanţă, democraţie şi cetăţenie; Mediu, climat şi energie; Implicare şi cooperare internaţională; Coeziune economică, socială şi teritorială și Managementul serviciilor publice la nivel local şi regional

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.