fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimarul Sibiului va reprezenta Asociaţia Municipiilor din România în Consiliul European al...

Primarul Sibiului va reprezenta Asociaţia Municipiilor din România în Consiliul European al Municipiilor şi Regiunilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a fost desemnată în şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România în funcţia de membru al delegaţiei acestei instituții la Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor.

Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor este un organism european organizat cu suportul Comisiei Europene, în cadrul programului Europa pentru Cetăţeni. Aceasta este cea mai veche şi mai largă asociaţie europeană a guvernelor locale şi regionale din 41 de ţări. Creat în 1951, CEMR promovează guvernarea locală şi participarea cetăţenilor în acest act.

„Este o onoare şi mă bucur că am primit această responsabilitate în numele Asociaţiei Municipiilor din România. Sibiul a excelat prin deschiderea spre Europa şi de aceea cunosc avantajele şi importanţa cooperării la nivel european. Prin prezenţa în acest Consiliu vom avea posibilitatea să facem cunoscute problemele cu care se confruntă municipiile din România şi vom avea în ceilalţi membri exemple de soluţii şi bune practici în guvernarea locală şi regională, pe care le putem importa în folosul comunităţilor noastre.” a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Consiliul are rolul de a influenţa politicile şi legislaţia europeană cu impact în funcţionarea municipiilor şi regiunilor. De asemenea, asigură un forum pentru dezbateri între guvernele locale şi regionale, prin intermediul asociaţiilor reprezentative, în acest caz – Asociaţia Municipiilor din România. CEMR este totodată o secţie a organizaţiei mondiale a Uniunii Oraşelor şi Guvernelor Locale.

Activitatea CEMR se referă la următoarele domenii ale administraţiei locale şi regionale: Guvernanţă, democraţie şi cetăţenie; Mediu, climat şi energie; Implicare şi cooperare internaţională; Coeziune economică, socială şi teritorială și Managementul serviciilor publice la nivel local şi regional

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel