Timișoara este singurul oraș din România în care funcționează transportul public pe apă, după ce Societatea de Transport Public Timișoara și Primăria municipiului Timișoara au inaugurat transportul public și de agrement pe Bega în 3 august 2018, chiar de ziua orașului.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Se pare că investiția municipalității în cele șapte nave a fost una inspirată, cifrele arătând că până la finalul acestei luni peste 200.000 de călători au achiziționat bilet și au efectuat o cursă cu unul dintre aceste vaporașe.

Gradul general de încărcare al celor 7 ambarcațiuni este de 85%, iar totalul întârzierilor acumulate în cele 2.594 de curse efectuate în regim de transport public local este de doar 2 minute!

Anul trecut un total de 51.540 de timișoreni sau turiști au făcut curse de agrement pe Bega cu cele 7 nave. Transportul public local pe Bega a fost inaugurat în luna octombrie a aceluiași an, 35.121 de călători trecând pragul vaporașelor STPT. În total, angajații Secției Transport Naval au transportat 86.661 de călători în 2018. 

Timișorenii și turiștii Timișoarei au ales vaporașele ca mijoace de trasnsport în comun sau de agrement și în 2019 în număr la fel de mare. Aproape 50.000 de călători au ales transportul de promenadă pe Bega, începând cu luna martie până în prezent, situația fiind aceeași și-n privința călătorilor care au călătorit în regim de transport public, luna aceasta ajungând la un total de 113.490 de călători.

Astfel, dacă adăugăm cei 86.661 de călători de anul trecut, la finalul acestei luni peste 200.000 de călători, din august 2018 până în prezent au făcut o călătorie cu unul dintre vaporașe.

Transportul public pe Bega se efectuează de luni până vineri, în fiecare săptămână, publicul călător fiind deservit de câte trei nave, o călătorie costând 1 leu, în timp ce transportul de agrement se face la fiecare final de săptămână, cu câte două nave.

Pe parcursul anotimpului rece cele 7 nave de pasageri au fost ridicate de pe Canalul Bega și andocate în depou în perioada decembrie 2018 – martie 2019, din cauza condițiilor meteo. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.