Adrian Torma, edilul orașului cărășan Moldova Nouă, a anunțat astăzi în cadrul unei ședințe furtunoase a Consiliului local că demisionează din funcție începând cu data de 18 august. Nu este prima dată când primarul Torma face un astfel de gest, de fiecare dată el revenind asupra deciziei.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Ședința de Consiliu local care a avut loc astăzi la Moldova Nouă se pare că a pus capac tuturor frustrărilor și nemulțumirilor acumulate în primărie, iar edilul Adrian Torma a anunțat că începând din data de 18 august își va delega toate atribuțiile către viceprimarul Adrian Moiseș.

Ceea ce l-a determinat pe edil să ia această hotărâre are legătură cu punctul 9 de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, punct la care se prevedea diminuarea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului și a serviciilor publice cu personalitate juridică din primărie. Torma spune că, fără această diminuare, primăria este în imposibilitate de a susține întregul personal, neexistând suficiente resurse.

Întrucât părerile primarului și cele ale consilierilor locali nu coincid și nu au putut fi reconciliate, s-a decis retragerea de pe ordinea de zi a proiectului. Asta însă nu este o rezolvare, în condițiile în care este evidentă lipsa de fonduri cu care se confruntă administrația din Moldova Nouă.

Primarul Adrian Torma a hotârât să plece din ședință înainte de finalizarea acesteia, chiar dacă proiectul controversat a fost retras de pe ordinea de zi. Totodată, el a anunțat că intră în concediu de odihnă până în data de 15 august, iar după data de 18 august își va delega toate atribuțiile viceprimarul Adrian Moiseș.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.