Adrian Torma, edilul orașului cărășan Moldova Nouă, a anunțat astăzi în cadrul unei ședințe furtunoase a Consiliului local că demisionează din funcție începând cu data de 18 august. Nu este prima dată când primarul Torma face un astfel de gest, de fiecare dată el revenind asupra deciziei.

Ședința de Consiliu local care a avut loc astăzi la Moldova Nouă se pare că a pus capac tuturor frustrărilor și nemulțumirilor acumulate în primărie, iar edilul Adrian Torma a anunțat că începând din data de 18 august își va delega toate atribuțiile către viceprimarul Adrian Moiseș.

Ceea ce l-a determinat pe edil să ia această hotărâre are legătură cu punctul 9 de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, punct la care se prevedea diminuarea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului și a serviciilor publice cu personalitate juridică din primărie. Torma spune că, fără această diminuare, primăria este în imposibilitate de a susține întregul personal, neexistând suficiente resurse.

Întrucât părerile primarului și cele ale consilierilor locali nu coincid și nu au putut fi reconciliate, s-a decis retragerea de pe ordinea de zi a proiectului. Asta însă nu este o rezolvare, în condițiile în care este evidentă lipsa de fonduri cu care se confruntă administrația din Moldova Nouă.

Primarul Adrian Torma a hotârât să plece din ședință înainte de finalizarea acesteia, chiar dacă proiectul controversat a fost retras de pe ordinea de zi. Totodată, el a anunțat că intră în concediu de odihnă până în data de 15 august, iar după data de 18 august își va delega toate atribuțiile viceprimarul Adrian Moiseș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania