In lupta mea pentru o infrastructura moderna, europeana, pe care cetatenii romani platitori de taxe o merita din plin, am avertizat ca vine rectificarea bugetara. Si se va intampla ca de fiecare data in ultimii 20 de ani.Adica se taie banii de la Investitii. Cea mai mare taiere : Transporturi. Nu s-au cheltuit 3 miliarde de lei (cca 700 milioane de euro) pentru constructia de autostrazi.

De-a lungul timpului, in aceasta campania a mea pentru infrastructura moderna, am avut un sprijin serios din partea telespectatorilor. Si nu doar din partea lor. A existat si exista un procent (mic, e adevarat) de fanatici politici, care prefera sa ignore adevarul si sa puna mai presus dragostea de partid fata de nevoia uriasa a dezvoltarii Romaniei. Acestia ma critica, ma fac Iohannist, penelist, hastagist. Tot arsenalul binecunoscut. Ca de fapt partidu’ face de toate, autostrazi si spitale, dar nu le vad eu. Si sunt eu rau intentionat. 

Nu ma deranjeaza criticile decente. Prostia insa e greu de suportat. 
Obisnuiti sa creada gulgute sovietice de genul “strainii e rai” si “fetele de la Caracal erau livrate americanilor de la Deveselu”, romanii care traiesc in bula de partid si nu vad subdezvoltarea dramatica a infrastructurii romanesti primesc azi cea mai dura palma : partidu’ taie (inca o data) banii de la autostrazi. Pe care genialii de la Transporturi nu i-au cheltuit. Probabil fanaticii de partid vor spune ca “strainii” si “Iohannis” sunt de vina. Nu m-ar mira. 

Realitatea e insa dureroasa : in loc sa suplimentam banii pentru autostrazi de care avem nevoie disperata, acestia sunt din nou taiati. 

Investitiile sunt iar sacrificate, iar pensiile speciale pentru parlamentari si alesi locali sunt aprobate. 

Daca cele 3 miliarde nu pot fi cheltuite din incompetenta pentru santierele de autostrazi, sa vorbim despre cate locomotive CFR se strica zilnic si trenurile intarzie? Despre cum arata garile?

Imi pare rau ca am avut dreptate : Romania NU VREA sa construiasca autostrazi, iar aceasta rectificare o demonstreaza inca o data. 

Ministerul Transporturilor este condus de incompetenti promovati de partid si guvern. 

PS1 : Acum 3 saptamani, ministrul Transporturilor Razvan Cuc afirma : “La finalul lunii iulie, vom circula pe autostrada intre Sibiu si Nadlac”. Suntem in 2 august, evident ca acest lucru nu s-a intamplat. Iar Guvernul taie inca 3 miliarde de la autostrazi. Minciuni pe banda rulanta pentru cei care accepta sa se lase manipulati de retorica de tip sovietic “Romania nu e lasata de aia de afara sa faca autostrazi”.

PS 2 : In ultimii 10 ani, peste 20000 de romani au murit in accidente rutiere. Sunt convins ca aceasta statistica demna de un razboi e confortabila pentru cei care n-au nevoie de autostrazi, ci de pensii speciale pentru politicieni

Acest articol a fost publicat mai întâi aici: https://radu-tudor.ro/ce-rau-imi-pare-ca-am-avut-dreptate/ și este preluat cu acordul autorului.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.