Un copil de cinci ani a fost preluat, duminică, din satul Şinteu, judeţul Bihor, de un elicopter SMURD care l-a transportat la spital, după ce ar fi fost muşcat de un şarpe. Potrivit medicilor, starea de sănătate a copilului este bună.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat că la faţa locului au fost mobilizate două echipaje de prim ajutor medical.

„S-a primit un apel potrivit căruia un copil de cinci ani a fost muşcat de un şarpe în localitatea Şinteu, iar la faţa locului au fost mobilizate două echipaje de prim ajutor din cadrul staţiei de pompieri Aleşd şi elicopterul SMURD. Copilul a fot asistat medical şi transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean la Oradea”, a spus Roşca, citată de Mediafax.

Medicul şef al UPU – SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a declarat, la rândul său, că starea de sănătate a copilului este bună, acesta urmând să mai rămână internat sub supraveghere medicală.

„Nu este sigur că a fost vorba despre o muşcătură de şarpe. A fost tratat ca atare, dar în afară de o mică reacţie locală, nu a prezentat altceva. I s-a administrat ser antivenin pentru siguranţă”, a spus Borcea.

Sursa: Mediafax

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania