Cel mai mare proțap din România se pregătește în week-end la Sibiu

Data:

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană şi Masters of Flames Culinary Division organizează în perioada 9-11 august în Piaţa Mare a Sibiului Gusturile Verii, un eveniment dedicat gastronomiei locale în care sibienii şi turiştii sunt invitaţi să savureze numeroase preparate specifice sezonului estival.

În cadrul celor 3 zile participanţii vor putea descoperi gastronomia locală exprimată printr-un show de bucătărie ciobănească autentică şi pe cea internaţională realizată de către Chef Marius Rafa, Restaurantul Pop Up în care invitatul special al evenimentului, Celebrity Chef Giorgio Diana împreună cu mai mulţi Maeştri Bucătari, ospătari profesionişti şi somelieri vor pregăti zilnic în faţa publicului câte un meniu Fine Dining compus din 5 feluri! Sibienii şi turiştii pot participa la aceste degustări înscriindu-se la tragerea la sorţi disponibilă pe site-ul sibiugastronomia.ro la rubrica Gusturile Verii.

Punctul culminant al evenimentului va fi sâmbătă, 10 august 2019, când echipa Masters of Flames va realiza un record naţional inedit: cel mai mare proţap pe care se vor prăji simultan 16 carcase de oaie! Proţapul va avea o lungime de 30 metri liniari, va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de cărbune, iar în jurul lui va găti o echipă formată din 20 de bucătari.

Piaţa Mare va fi animată de prezenţa producătorilor locali de produse alimentare, bere artizanală şi vin local. Producătorii locali care doresc să participe pot să contacteze organizatorii la adresa contact@sibiugastronomia.ro.

Serile vor fi animate cu muzică românească de calitate: vineri, 9 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formaţia Compact B, sâmbătă, 10 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formaţia Iris, iar duminică, 11 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formaţia Cargo. Gazda evenimentului va fi Liana Stanciu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Masters of Flames Culinary Division şi este co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorţiu format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Lacul Ursu și Drumul Sării, locuri emblematice pentru sănătate în Centrul României, modernizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene

In acest an, Ziua Lacului Ursu beneficiaza de o celebrare memorabila prin dezvelirea unei plachete dedicate acestui loc cu totul special si marcheaza, de asemenea, inceputul unei campanii de o luna de promovare a revitalizarii zonelor verzi si a crearii de conditii de viata mai bune pentru cetatenii Regiunii Centru a Romaniei.

CJ Sibiu anunţă modernizarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi “Tavi Bucur”

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a anunţat joi, că va moderniza Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi "Tavi Bucur", situat în oraşul Cisnădie, cu sprijinul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A, care acordă pentru aceasta o sponsorizare de aproape 5,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Hoț prins după ce a furat bunuri de 2.500 lei dintr-o casă aflată în construcție din Sibiu

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în județul Vâlcea, a fost reținut luni de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Omul a intrat într-o casă aflată în construcție din Sibiu și a sustras bunuri de 2.500 lei.