21.8 C
Cluj-Napoca

Premieră | Festival Medieval la Timișoara

Publicat:

Armurile au fost pregătite, săbiile sunt ascuțite, menestrelii sunt gata să cânte, iar Timișoara e gazda unui festival în premieră, Festivalul Medieval al Castelului Huniade. Aceasta este promisiunea organizatorilor – Muzeul Național al Banatului și  Consiliul Judeţean Timiş – pentru evenimentul care va aduce între 9 și 11 august la Castelul Huniade o atmosferă nemaiîntâlnită din vremurile apuse ale comiților castelani.

De vineri până duminică, ordine cavalerești din trei țări își vor așeza tabăra în Parcul Castelului, anunţă organizatorii. Momentul special al evenimentului îl constituie reconstituirea bătăliei de la Vadul Nisipurilor, pe care istoricii o plasează în anul 934, în timpul domniei lui Glad pe teritoriile Banatului.

https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/videos/486236015281689/

În cele trei zile de festival, vizitatorii vor putea vedea ateliere de fierărit, ceramică, croitorie medievală, întreținerea armelor și armurilor, curelărie, prelucrare de pergament și hârtie. Nu vor lipsi concursurile de gătit, demonstrațiile militare sau narațiunile în jurul focului.

Un moment aparte va fi și concertul trupei Irdorath, o avalanșă de fantasy-folk cu accente gotice și medievale. Pe lângă aceștia, la festival mai participă și PeregriniiCompania Dragonului – The Company of the DragonDeus VultBeli Orlovi / White EaglesSoimanArtHrafnabrœðr – Frații Corbi – Raven BrothersDeep6 ProjectKmeňový zväz Borivoj etc.

Festivalul medieval de la Timişoara  își va deschide porțile vineri, 9 august, la ora 13:00.

PROGRAM COMPLET:

Vineri, 9 august

21:30 – Parada cu făclii – deschiderea festivalului pe următorul traseu: Parcul Castelului – str. Alba Iulia – Piața Libertății – str. Alecsandri – Piața Unirii – Piața Țarcului – str. Savoya – Piața Libertății.

Sâmbătă, 10 august

10:00 – Trezirea la viață a taberelor medievale, prin: deschiderea atelierelor de ceramică, curelărie, pictură, fierărie și întreținere de arme și armuri; meșteșugul textilelor, croitorie, broderie, imprimare de țesături; scriptorium: prelucrare de pergament și hârtie, caligrafie; jocuri de societate medievale; tir cu arcul.

12:00 – Animație Peregrinii

12:30 – Prezentare Hrafnabroethr

13:00 – Aromele Evului Mediu: deschiderea concursului internațional de bucătărie istorică

13:30 – Prezentare Hrafnabroethr și Borivoj

14:00 – Competiția de luptă pe puncte

15:00 – Animație Peregrinii

15:30 – Cercul Vânătoresc Sfântul Hubert – Introducere în lumea vânătorii medievale 16:15 – Prezentare Hrafnabroethr

16:45 – Competiția internațională de luptă pe pod (Bridge Fight 5 vs 5)

18:00 – Aromele Evului Mediu: Ospățul lui Ahtum – prezentarea bucatelor în cadrul reconstituirii unui banchet medieval, jurizarea concurenților, muzică medievală cu Peregrinii, dans.

19:00 – Reconstituire istorică: Bătălia de la Vadul Nisipurilor

20:30 – PASTICHE – SUFLETUL CODRULUI Un spectacol inspirat din vechile basme și datini, prezentat de o trupă ce-și croiește drumul artistic prin compoziții muzicale proprii cu aer de legendă și ritmuri energice.

21:15 – IRDORATH LIVE Cultura Europei vechi, păstrată în muzică și incantații, este punctul de plecare al concertului exploziv al trupei IRDORATH, o avalanșă fantasy-folk cu accente medievale și gotice.

22:00 – PEREGRINII & DEEP6 – VOLUNDR, LEGENDA FĂURARULUI Una din cele mai vechi povești păstrate în mitologia Bătrânului Continent, cea a fierarului legendar din vremea valkyriilor, este istorisită de muzicienii de la Peregrinii și actorii teatrului pirotehnic Deep6 Project într-un spectacol vizionar de muzică și foc – un poem despre furie și trădare, cruzime și curaj, o saga veche din evul întunecat, luminată de flăcări și îmbrăcată în vechi cântece .

Duminică, 11 august

10:00 – Trezirea la viață a taberelor medievale, prin: deschiderea atelierelor de ceramică, curelărie, pictură, fierărie și întreținere de arme și armuri; meșteșugul textilelor croitorie, broderie, imprimare de țesături; scriptorium: prelucrare de pergament și hârtie, caligrafie;  jocuri de societate medievale; tir cu arcul.

11:00 – Animație Peregrinii

11:30 – Arena Arcașilor (Concurs de tir cu arcul și ArcheryTag)

12:30 – Infanteria Evului Mediu: formații și tehnici de luptă (prezentare Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, Deus Vult, Beli Orlovi, ȘoimanArt)

13:30 – Animație Peregrinii

14:00 – Jocuri Războinice (Banca, Lupta Oarbă, Cercul Onoarei, Cercul Trădării, Cercul Apocalipsei)

15:30 – Gala HMB : Halebarde, Spadă Lungă, Spadă și Scut

17:00 – Reconstituire istorică: Cruciada Târzie, Buhurt All vs All

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img