Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a primit, luni, o donaţie din partea Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi Asociaţiei S.A.H. 2013. Este vorba despre un echipament medical de ultimă generaţie, pentru monitorizarea funcţiilor vitale. Aparatul, în valoare de aproximativ 6.000 de euro, va fi montat în cadrul secţiei de Pediatrie a spitalului.

Echipamentul medical constă într-un monitor ale funcţiilor vitale ecran 12, Tip B125, în valoare de 26.742 lei cu TVA şi o masă pentru aparate, în sumă de 634 lei.

Aceste dispozitive medicale măsoară funcţiile de bază ale corpului uman şi sunt primele care dau alarma în cazul detectării unei modificări în starea unui copil bolnav. Astfel, se subînţelege necesitatea şi înlocuirea lor cu cele de înaltă performanţă.

Prin donaţia făcută, Camera Executorilor Judecătoreşti, de pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, împreună cu Asociaţia S.A.H. 2013, au contribuit la dotarea secţiei, şi, implicit, la salvarea şi îngrijirea la nivel înalt a micilor pacienţi cu afecţiuni care necesită monitorizare continuă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania