Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, luni, că DNA a clasat dosarul în care a fost cercetat pentru corupţie în ultimii şase ani. Cherecheş a anunţat, de asemenea, că va candida pentru un nou mandat de primar, şi nu exclude varianta de a face acest lucru ca independent.

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, luni, pe pagina lui de Facebook, că DNA a închis dosarul în care a fost cercetat în ultimii şase ani.

„Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosarul în care sunt cercetat de 6 ani. (…) Pot să vin astăzi în faţa dumneavoastră şi să vă spun că, după mai bine de 6 ani de turtură, ca să spun aşa, prin care s-a analizat toată activitatea mea din primărie, din perioada 2011-2013, dar şi activitatea ulterioară, am ajuns acum să constat că procurorii, Direcţia Naţională Anticorupţie, neavând probe, au constatat nevinovăţia mea în aceste speţe, respectiv în aceste dosare şi cu privire la aceste acuzaţii”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Acesta susţine că a fost cercetat într-un dosar care a vizat, printre altele, achiziţia de autobuze şi troleibuze, dar şi de echipamente pentru locurile de joacă din oraş.

„Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanţă de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă, au fost clasate”, a mai scris Cătălin Cherecheş.

El şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat de primar „pentru a continua proiectele pe care mi le-am asumat în faţa băimărenilor”.

„Dorinţa mea este să candidez independent, sub o platformă sau într-un parteneriat cu o platformă civico-politică. Voi vedea cetăţenii ce îşi doresc din această perspectivă. Evident, am discuţii cu majoritatea forţelor politice care înţeleg să genereze dezvoltare în Baia Mare, Maramureş, România, dezvoltare a comunităţilor şi nu dezvoltare a buzunarelor proprii sau dezvoltarea organizaţiilor politice, ci dezvoltarea comunităţilor. Această platformă va fi de fapt o echipă pentru Baia Mare”, se mai arată în postarea lui Cătălin Cherecheş.

Sursa: Mediafax

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.