Timișoara va avea transport public în regim de taxi pentru persoanele cu dizabilități locomotorii începând de la mijlocul acestei luni, în acest scop fiind deja cumpărate patru mașini speciale ce vor fi puse gratuit la dispoziția celor care nu se pot deplasa.

Anunțul a fost făcut de către primarul Nicolae Robu și confirmat apoi de către Reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara. Serviciul va fi disponibil începând din 15 august pentru toate persoanele cu dizabilități locomotorii înregistrate în baza de date cu utilizatori în drept, bază care va fi transmisă în cel mai scurt timp de către Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriei celor de la STPT.

„Societatea de Transport Public Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara vor inaugura serviciul de transport pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, la mijlocul acestei luni, în 15 august. Serviciul va fi gratuit, accesul în cele 4 autoturisme Dacia Dokker special amenajate şi dotate făcându-se pe bază de solicitare telefonică la numărul gratuit 0800.410.415 sau prin solicitare scrisă, care poate fi depusă la sediul nostru de pe bulevardul Dâmboviţa nr.67 sau trimisă pe adresa de e-mail transp.special@stpt.ro (numai pentru planificări viitoare, singulare sau recurente, cu minimum 24 de ore înainte – n.r.). Serviciul se va desfăşura doar pe teritoriul municipiului Timişoara”, transmit reprezentanții societății de transport timișorene.

Așadar, orice persoană aflată în imposibilitatea de deplasare fără ajutorul unui cărucior, al unor cârje sau al unui cadru special adaptat, fapt dovedit prin documente medicale sau alte înscrisuri oficiale, indiferent de gradul de încadrare, are dreptul să apeleze la noul serviciu STPT.

Conform regulamentului, este permis un singur însoțitor, serviciul urmând să funcționeze zi de zi, inclusiv duminica, însă doar între orele 8-20.

Regulamentul integral poate fi citit AICI!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania