fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEBaia Mare câștigă un proiect european de 2,5 milioane de euro pentru...

Baia Mare câștigă un proiect european de 2,5 milioane de euro pentru gestionarea durabilă a terenurilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Municipiul Baia-Mare va primi de la Uniunea Europeană, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), peste 2,5 milioane de euro pentru implementarea unui proiect privind utilizarea durabilă a terenurilor. Baia Mare este unul din cei 20 de beneficiari de fonduri europene la nivelul statelor membre care au depus proiecte urbane în cadrul inițiativei ,,Acțiuni urbane inovatoare”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. 

Proiectul pentru care se primește finanțare îți propune să creeze un sistem local de valori bazat pe servicii cheie ale ecosistemului, fitoremediere adaptivă și gestionare inovatoare a terenurilor, pentru a începe un proces inteligent de reutilizare postindustrială. Soluția include instrumente de planificare inovatoare și de gestionare a terenurilor pentru regenerarea siturilor industriale, re-naturalizarea terenurilor contaminate prin procesul de fitoremediere pe termen lung și care să permită noi oportunități de dezvoltare bioeconomică, susținute prin abordări  cu participare activă pentru promovarea acțiunilor și comportamentelor prietenoase cu mediul. 

„Orașele sunt cel mai bine plasate pentru a concepe soluțiile care vor transforma viața în zonele urbane. Acesta este motivul pentru care Comisia a acordat finanțare UE în mod direct orașelor, astfel încât acestea să poată testa ideile care le vor permite să devină locuri ideale pentru a trăi, a lucra și a inova”, a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea, responsabil și de politica regională. 

La rândul său, comisarul pentru uniunea securității,  Julian King a declarat că prin această cerere de proiecte în cadrul inițiativei «Acțiuni urbane inovatoare», continuă ajutorarea orașele și autoritățile locale în efortul lor de protejare a spațiile publice, fără a schimba caracterul lor deschis. Acest sprijin face parte din eforturile în vederea creării unei uniuni a securității eficace și veritabile, care să reunească actori de la toate nivelurile.

Cea de a 5-a și ultima cerere de propuneri în cadrul inițiativei „Acțiuni urbane inovatoare” va fi lansată în septembrie 2019. Aceasta va fi ultima oportunitate pentru orașe de a solicita finanțare, în cadrul bugetului actual al UE pentru perioada 2014-2020, pentru acțiuni inovatoare în domeniul culturii și al patrimoniului cultural, al economiei circulare, al calității aerului și al schimbărilor demografice. Orașele câștigătoare vor fi anunțate în al doilea trimestru al anului 2020.

Valoarea totală a proiectului câștigat de Baia Mare este de 2,611,840.4 euro. 

Redactia

Articole recente

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Mai multe articole de același fel