27.7 C
Cluj-Napoca

Vremea lui Gavroche a trecut. A sosit vremea lui Talleyrand

Publicat:

Electoratul roman e la raspantie. Pe cine votam? Cine va repara catastrofa lasata in urma de PSD? Ce ne trebuie mai mult acum? PNL sau USR-PLUS? Johannis sau Barna? Fara indoiala, nemultumitii se asteapta ca toate beizadelele si unsii politici sa fie dati afara cat mai repede. Ca pensile speciale sa dispara (chiar daca nu ne imbogatim din asta). Ca guvernul sa aiba grija mai mult de administrarea tarii decat de propriile buzunare. Transportul in comun sa mearga si puscariasii sa zaca la Rahova. Politia sa fie preocupata mai mult de siguranta cetateanului decat de protejarea primariei. Dar, pentru ca toate acestea sa se petreaca ne trebuie si un puternic “grass roots movement” si un pic de sacrificiu.

O schimbare de jos (la talpa tarii) … ca de acolo vine prolema. Romanii sunt un caleidoscop fascinant de oameni de mare calitate si patrioti amestecati cu jeguri. Sub patina lustruita a unei culturi elevate, se strecoara o sub-cultura a obedientei si complicitatii. A superficialitatii si indiferentei. A mitei si nesimtirii. A minciunii si lenei. A cersetoriei si pomanagismului. Si intr-o forma sau alta toti suntem complici la aceasta degrdare. Protestatarii din Piata Victoriei si Sibiu isi spun, pe buna dreptate: Noi l-am gonit pe Ceausescu. Ei l-au adus pe Iliescu. Toti pomanagii sa fie re-educati si pusi la munca. PSDancila sa plece si gata!

Campania vine si trebuie facuta o alegere. Cine dintre candidati poate, si vrea, sa faca o reforma reala si eficienta? Cu cel mai mare impact pe viitor, dar in acelasi timp cu cea mai mica suferinta in prezent. PNL sau USR-PLUS? Johannis sau Barna?

PNL-ul se comporta de parca e pe val dar: preia o catastrofa socio-economica, sunt inca bantuiti de fantome USL si lacomi de posturi grase prin primarii, ministere si ambasade. Chiar vor aduce reforma pe care o dorim? Johannis nu vorbeste de reforma, ci de normalitate. Asta ne ingrijoreaza. De parca vrea doar sa continue ce a facut si inainte (dar fara PSD).

Problema evidenta este ca PSD-ul nu e singurul vinovat (parte din electorat a fost si el complice la “Marele Jaf”).

Cum va pune PNL-ul seaua pe ei? USR-PLUS ridica la randul ei capul zilele astea si vrea si o reforma, dar USR inca nu are o doctrina coeziva. PLUS e mult influentat de cultul personalitatii lui Ciolos. #UIE PSD nu tine loc de program politic. Pe buna dreptate alegatorii intreaba daca USR si PLUS vor sti sa faca o reforma cu success si au si un plan. Nu cumva sunt doar a gasca de anarhisti care vor stinge focuri ici si colo?

Vremea lui Gavroche a trecut. A sosit vremea lui Talleyrand.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img