Începând de astăzi, timp de două zile, comuna cărășeană Berzasca găzduiește festivalul de muzică uşoară ”Berzasca Balkan Fest”, eveniment al cărui scop este acela de a promovara Clisurii Dunării ca destinație turistică, dar și atragerea atenţiei cetăţenilor plecaţi în străinătate şi în marile oraşe ale ţării asupra locurilor natale. Intrarea este liberă la toate spectacolele.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Artiști din România dar și din Serbia vor susține concerte pe scena celui mai prestigios și atractiv festival de muzică din Clisura Dunării. Printre cei care vor încânta auditoriul se află Snejana Babic, Rada Manojlovic, Mitar Miric, Cristina Voicu Bella, Maria Olteanu, dar şi Ştefan Bănică Jr sau Nicoleta Nucă. Vor participa şi ansamblurile Bocşana şi Kud-a Brancevo. Festivalul va fi deschis de o paradă a Regimentului de Gardă Eugeniu de Savoya 1716 din Timişoara. Intrarea este liberă.

“Clisura Dunării, dispusă între Orșova și Moldova Nouă, reprezintă, prin particularitățile sale, una dintre cele mai frumoase și impresionante zone naturale din România. Plecând de la măreția și splendoarea Dunării și până la frumusețile mirifice ale reliefului și naturii vitrege și neafectată de poluare, ve-ți descoperii aici, în rezervația naturală Clisura Dunării, un potențial uriaș de atracții turistice, menite să încânte ochii și sufletul celor iubitori de natură, de liniște, de o vacanță împlinită. Iar că vacanță să fie împlinită, anul acesta vom adaugă și un prilej suplimentar de încântare și distracție, ce va oferii tuturor celor prezenți, amintiri de neuitat. Berzasca Balkan Fest – 2019 , vă așteaptă, alături de noi organizatorii, să va delectați și relaxați în această zona minunată și încântătoare. Vă așteptăm cu drag și va asigurăm că odată ajunși aici, ve-ți revenii cu plăcere!” a spăus primarul comunei Berzasca, Nicolae-Petru Furdui.

Primăria Berzasca va organiza mai multe concursuri adresate celor plecaţi la muncă în străinătate dar şi în ţară. Vor fi, de exemplu, premiate cele mai frumoase case modernizate de cei care au ales să lucreze peste hotare.

Vor fi premiate cele mai bune planuri de afaceri propuse spre realizare în comună de către cei invitaţi la concurs, cu menţiunea că vor fi finanţate proiectele în sistem start-up sau minimins, funcţie de anvergura propunerilor.

De asemenea, primpăria premiază cele mai frumose case reabilitate/modernizate proprietate privată a celor plecaţi în străinătate, dovadă făcându-se cu extras C.F.

Nu în ultimul rând, vor primi premii și cei mai buni elevi la învăţătură sau disciplină sportivă ce frecventează cursurile şcolilor din diasporă sau oraşele din ţară.