Din motive de mentenanţă, sistemul pentru plata taxelor rutiere din Ungaria nu va fi disponibil în acest week-end pentru câteva ore, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Naţional pentru Plata Taxelor de Drum din Ungaria (NÚSZ). Tronsoanele de drum cu taxă nu vor fi, însă, disponibile gratuit în timpul intervenţiilor asupra sistemului.

Sistemul va fi nefuncțional de sâmbătă, 10 august, începând cu ora 23.00 și până duminică, 11 august, ora 3.00. În acest interval orar, sistemul informatic de taxare va fi actualizat, astfel încât toate serviciile standard de vânzare vor fi temporar indisponibile, se arată în comunicat. Activitatea de mentenanţă va afecta atât clienţii care utilizează E-VINIETTE sau E-TOLL, cât şi utilizatorii de trackere GPS instalate în sistemul de bord al vehiculului.

În intervalul menţionat, printre altele, nu va exista posibilitatea de a face plăţi sau de a reîncărca soldul. Declaraţiile legate de taxa de drum pentru vehiculele dotate cu trackere GPS vor fi acceptate, în cazul existenţei soldurilor necesare, după finalizarea activităţii de mentenanţă.


În comunicat se mai atrage atenţia asupra faptului că tronsoanele de drum cu taxă nu vor fi disponibile gratuit în timpul intervenţiilor asupra sistemului. Se recomandă achiziţionarea dreptului de utilizare a drumului (E-VINIETTE, E-TOLL) încă înaintea perioadei de mentenanţă, de pe site-urile ematrica.nemzetiutdij.hu, respectiv hu-go.hu, la oficiile de relaţii cu clienţii ale NÚSZ Zrt., sau la partenerii acestuia.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania