Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Carnavalului Florilor de la Debrecen aduce în 20 august în orașul maghiar o paradă impresionantă la care vor participa 18 care alegorice și 27 de grupuri artistice. Cifrele carnavalului din acest an au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferinţe internaţionale de presă de către Szabolcs Komolay, viceprimarul oraşului maghiar și de Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea. La conferința de presă a participat și Pásztor Sándor – președintele Consiliului Județean Bihor, precum și Pajna Zoltán – președintele Consiliului Județean Hajdú-Bihar.

Szabolcs Komolay (politician Fidesz-KDNP) a adăugat că în seara de 20 august, la spectacolul de pe stadion, intitulat Noaptea Carnavalului, vor participa 2000 de artişti, iar în timpul Săptămânii Carnavalului, în perioada 14 – 21 august, cei interesaţi vor putea alege din peste 100 de programe.

Compoziţiile carelor alegorice care vor participa la paradă în acest an vor omagia, pe de o parte cei 1000 de ani de statalitate ungară, respectiv pe regele Sf. Ştefan, fondatorul statului, pâinea nouă, dătătoare de viaţă, iar pe de altă parte vor reaminti atmosfera carnavalurilor de odinioară.

Szabolcs Komolay a mai declarat că, în acest an, şase care alegorice cu flori vor ajunge la Oradea în data de 21 august, înfăţişând, printre altele, Sfânta Coroană şi legenda Sfântului
Ladislau. Vor mai ajunge şi carul intitulat “Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”, carul comun al administraţiei judeţului Hajdú-Bihar, respectiv al Consiliului Judeţean Bihor, precum şi carul alegoric intitulat Oradea şi Debrecen.

Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea, a adăugat că oraşul de pe Criş beneficiază de ani buni în urma Carnavalului Florilor de la Debrecen şi găzduieşte, în acest an, carele alegorice cu flori pentru a 14-a oară.

Spre deosebire de anii precedenţi, din cauza renovărilor podurilor, anul acesta compoziţiile nu vor face paradă pe străzile Oradei, ci vor fi expuse în Piaţa Sf. Ladislau, a precizat acesta.

De la Oradea carele alegorice se vor întoarce acasă poposind în cinci localităţi din Bihor şi Sălaj, a adăugat Sándor Pásztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. În toate aceste aşezări se vor opri pentru o perioadă scurtă de timp pentru ca şi locuitorii de aici să le poată admira. Politicianul a anunţat că din depresiunea Beiuşului, cea mai îndepărtată zonă a judeţului Bihor faţă de Debrecen, se va asigura participarea la Carnavalul Florilor a câte 50 de copii români şi maghiari.

Zoltán Pajna, preşedintele consiliului judeţean Hajdú-Bihar, a declarat că anul trecut carul alegoric comun al celor două judeţe a avut ca subiect vinul şi voia bună – referindu-se la zona viticolă din valea Ierului “fosta podgorie a Debrecenului”. Carul din acest an, cu titlul pâinea vieţii, va simboliza unitatea comunităţilor din această regiune istorică.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.