fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAPrincipalul drum spre Masivul Retezat se redeschide astăzi

Principalul drum spre Masivul Retezat se redeschide astăzi

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Hunedoara anunță redeschiderea, începând de astăzi, 15 august, a drumului de acces spre Poiana Pelegii, o destinație foarte căutată de drumeții care străbat masivul Retezat.

În ședința Consiliului Județean Hunedoara din 14 august a fost aprobat proiectul de hotărâre privind redeschiderea circulației pe DJ 685, pe tronsonul cuprins între Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii (km 48+700). 
Ca element de noutate, redeschiderea drumului vine și cu o restricționare a circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

”Din 15 august, pe sectorul de drum aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, cuprins între barajul hidrotehnic Gura Apelor și Cabana Rotunda, se va circula foarte bine. Pe drumul forestier cuprins între Cabana Rotunda și Poiana Pelegii se poate circula, dar nu în condițiile cele mai bune. Pe tronsonul acesta aflat în administrarea Direcției Silvice încă se lucrează, există două zone cu probleme mai mari, dar am primit asigurări că în maxim o săptămână intervențiile se vor încheia și drumul se va prezenta în condiții excelente. Părerea mea este că nu trebuia lăsat atâta timp să treacă până să refacem acest drum” a declarat administratorul public Costel Avram.

Lucrările realizate de drumari, pe sectorul de competență al Consiliului Județean Hunedoara, au vizat refacerea unei porțiuni din corpul drumului, fiind folosite circa 1.300 de tone de material pentru umplerea unui gol creat în structura sa, s-au curățat șanțurile colmatate și s-a lărgit terasamentul drumului pe mai multe porțiuni.

Măsura închiderii temporare a DJ 685, pe sectorul cuprins între Barajul Gura Apelor – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii, a intrat în vigoare în data de 22 mai 2018. Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson s-a impus din cauza fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistență a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii a avut ca scop prevenirea unor accidente nedorite.

Redactia

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel