Un vagon al trenului turistic Mocăniţa a deraiat astăzi în timp ce parcurgea traseul obişnuit pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului. Pentru cursa respectivă fuseseră cumpărate 280 de bilete, iar în vagonul deraiat au fost 46 de persoane. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Potrivit directorului Salvamont Maramureş, Dan Benga, deraierea s-a produs la km 8 al liniei ferate cu ecartament îngust şi a fost anunţată la numărul 112. Din primele informații se pare că vagonul care a sărit are o problemă tehnică serioasă, iar accidentul nu s-a datorat unei erori umane.

“Acţiune în desfăşurare Salvamont Maramureş… Valea Vaserului traseul Mocăniţei… În urma unui apel venit prin 112 se pare că o garnitură (vagon) a Mocăniţei ar fi deraiat la Km 8. Nu se cunosc deocamdată alte detalii… O echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureş – formaţia Vişeu se deplasează de urgenţă în zonă… Totodată un echipaj de stingere de la Pompieri – Vişeu şi un echipaj medical au plecat spre zona mai sus amintită”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş.

Este al doilea incident de acest gen după cel petrecut sâmbăta trecută când o locomotivă a trenului Mocăniţa a deraiat, antrenând primul vagon. 12 turişti au suferit răni uşoare.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş, Dan Bucă, a afirmat că vagonul deraiat a fost tras pe o linie secundară.

“Vagonul respectiv a fost tras pe o linie secundară şi urmează să se facă o expertiză pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Mocăniţa a fost pusă în circulaţie. Au fost vândute 280 de bilete, iar în vagonul deraiat au fost 46 de persoane. Nu s-au înregistrat victime”, a subliniat Dan Bucă. 

Sursa: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania