În 18 august 1877, apare la Sibiu/Hermannstadt/Nagyszeben, revista în limba română Albina Carpaților, foaie beletristică, științifică și literară, condusă și finanțată de Ioan Alexandru Lapedatu și Visarion Roman.

Ioan Alexandru Lapedatu, în maghiară Lapedatu János (n. 6 iulie 1844, Colun/Kellen/Kolun, Comitatul Sibiu- d. 6 aprilie 1878, Brașov/Kronstadt/Brassó) a fost un poet, prozator și publicist român transilvănean, reputat profesor de limbi clasice.

Obține o bursă a societății de asigurări „Transsylvania”, fiind unul dintre primii studenți ardeleni care studiază la Paris (1868-1870). Își ia doctoratul în litere și filosofie, în 1871, la Bruxelles. Va fi apoi profesor de limbi clasice la Liceul Ortodox din Brașov.

A fost amic al lui Mihai Eminescu.

Visarion Roman (n. 5 iulie 1833, Seuca/Szőkefalva/Dunkeldorf, Marele Principat al Transilvaniei- d. 11 mai 1885, Sibiu) a fost un publicist, om politic, membru corespondent al Academiei Române. Este fondatorul Băncii Albina din Sibiu, pe care a condus-o până în 1884.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.