fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘPăpăraia de Gurghiu, câștigătoarea concursului de gătit din cadrul Festivalului Văii Gurghiului

Păpăraia de Gurghiu, câștigătoarea concursului de gătit din cadrul Festivalului Văii Gurghiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Păpăraia de Gurghiu, un fel de mâncare specific zonei, a câştigat concursul de gătit al celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului Văii Gurghiului, desfăşurat în acest sfârşit de săptămână pe platoul Fâncel din Munţii Gurghiului, în cadrul unei competiţii în care s-au întrecut gospodinele din patru localităţi.

Păpăraia câştigătoare a fost gătită după o reţetă originală, având ca ingrediente principale ouă de casă, carne şi cârnaţi din untură pusă la borcan, castraveţi covăsiţi, iar desertul care a însoţit-o a constat în urdă proaspătă adusă de la stână.

Juriul a fost format din jurnalista Crina Lazslo, Gadjy Maria din Reghin şi Sanda Viţelar, din partea Consiliului Judeţean Mureş, iar Marele Premiu pentru cea mai bună păpăraie a fost atribuit comunei Gurghiu, cu unanimitate de voturi, Acesta a constat într-un viţel, iar fiecare echipă a primit câte o damigeană ca premiu de participare.

„Păpăraia sau papa cum se numeşte pe Vale este o mâncare de bază simplă, delicioasă şi rapidă. Doresc să felicit toate echipele participante, sunt oameni minunaţi care în fiecare an ne prezintă bucate savuroase care ne aduc aminte de copilărie. Este pentru al treilea an în care fac parte din acest juriu şi este o onoare de fiecare dată. Anul acesta preparatul dat ca temă a fost păpăraia şi vă pot spune că toate echipele au fost la mare înălţime. Cei de la Gurghiu au avut un plus dat de faptul că păpăraia a fost pregătită pe foc de lemne şi avea un gust deosebit”, a declarat Sanda Viţelar, consilier pe comunicare în cadrul Consiliului Judeţean Mureş, citată de Agerpres.

Festivalul Văii Gurghiului este organizat anual de către comunităţile situate pe valea râului Gurghiu, alături de Consiliul Judeţean Mureş, fiind menit să promoveze tradiţiile şi meşteşugurile zonei, care, în mare parte, sunt foarte bine conservate.

Sursa: Agerpres
Credit foto: Consiliul Județean Mureș

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.