Evenimentul sociocultural “Sărbătoarea Castanelor” urmează a fi prezentat în Comisia Europenă ca parte a proiectului “Baia Mare – Capitală Europeană a Tineretului în 2022”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Cătălin Cherecheş.

“Vom face Sărbătoarea Castanelor sub egida acestui proiect şi vom începe prin prezentarea la Bruxelles, în 10 – 11 septembrie, prin bunăvoinţa şi cu sprijinul Reprezentanţei României la Comisia Europenă, a proiectului ‘Baia Mare – Capitală Europeană a Tineretului în 2022’. Va fi o chestiune care va scoate în evidenţă proiectul, municipiul Baia Mare, dar şi tot ceea ce înseamnă efortul pe care l-au făcut autoritatea locală şi entităţile civice cu privire la acest proiect”, a spus Cherecheş.

El a adăgat că proiectul va fi prezentat şi altor trei capitale ale tineretului din Europa, pentru ca tinerii să înţeleagă şi să se implice.

“Vom prezenta municipiul Baia Mare şi acest proiect celorlalte trei capitale ale tineretului, pentru ca ulterior să generăm consultările cu tineretul chiar de Sărbătoarea Castanelor, astfel încât ei să înţeleagă acest proiect şi să participe la realizarea practică a acestuia. Vom realiza de asemenea şi o conferinţă intitulată ‘Baia-Mare 2030’, raportat la strategia de tineret, lucruri care ţin de evoluţia oraşului în raport cu ceea ce înseamnă comunitatea tânără a municipiului, pentru ca la mijlocul lunii octombrie să fie prezentată strategia de tineret a municipiului Baia Mare, un act oficial, un argument al candidaturii noastre pentru titlul de Capitală Europenă a Tineretului pe care îl vom depune în faţa juriului de la Bruxelles pe 15 noiembrie”, a afirmat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a mai menţionat că pe scena Sărbătorii Castanelor, programată să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie, vor evolua trupe renumite din muzica românească.

“Pe scena mare vor cânta, în fiecare seară, în deschidere, câte două trupe locale, apoi vor fi artiştii relevanţi şi formaţiile. Este vorba despre Inna, Delia, Andra, Irina Rimes, Smiley şi BUG Mafia, Carla’s Dreams, Direcţia 5, Holograf şi alţii. Vom avea doi DJ naţionali pe zi şi câte un DJ internaţional relevant în fiecare seară. La scena din centrul vechi va cânta Gaşca Zurli şi aici vor fi concerte de muzică veche, folk şi folclorică. Fanfara va cânta câte o oră în fiecare zi. Doresc să facem şi un after party, care va fi între 0,00 şi 3,00, dar am în vedere două locaţii şi încă nu ne-am decis pe care să o alegem”, a declarat edilul-şef.

De asemenea, lângă scena mare, locul de evoluţie a celor mai mari trupe din România, va fi amplasată o lojă, accesul fiind contra cost.

“Ca o noutate, lângă scena mare doresc să facem o zonă exclusivistă, tip lojă, cu pavilioane, iar locurile să poată fi ocupate doar contra cost. Va fi un pachet care se va ridica la aproximativ 150 de lei”, a adăugat Cătălin Cherecheş.

Consiliul Local Baia Mare a alocat de la bugetul local pentru Sărbătoarea Castanelor din acest an trei milioane de lei.

Sursa: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania