Mama unui bebeluș de doar opt luni a tras o sperietură groaznică și a fost nevoită să solicite intervenția pompierilor din Oradea, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a blocat. Imediat după ce șoferița a parcat și a coborât, ușile s-au blocat și mașina nu a mai răspuns la comenzi. Din nefericire, în autoturism a rămas blocat bebelușul ei dar și cheia electronică a mașinii.

Autoturismul marca Saab 9-5 este unul dotat cu sisteme inteligente de control al accesului și pornirii. Portiera se deschide pe baza amprentei, iar pornirea motorului se face prin apăsarea unui buton. Ceva s-a întâmplat, însă, în momentul în care femeia a parcat pe o strada din Oradea, a lăsat cheia în interiorul automobilului și a mers în partea din spate pentru a-și pune bebelușul în scaunul special de transport.

“Urma să bag căruciorul în portbagaj, aşa că am închis portiera, ca să pot trece. Moment în care maşina s-a blocat. Nu am mai putut să o deschisă cu amprentă. Practic, nu am mai putut să fac nimic”, a povestit orădeanca pentru presa locală.

Femeia susține că nu a greșit cu nimic, iar pompierii pe care i-a chemat să o ajute au constatat și ei că sistemul de detecție al amprentei este cel care i-a jucat feste. Orădeanca susține că mașina nu ar trebui să se blocheze sub nicio formă cu cheia în interior și motorul oprit.

Pentru a demonstra că nu a greșit cu nimic, femeia a sunat şi la reprezentanţa Saab din Marea Britanie, de unde a achiziţionat maşina, iar de acolo i s-a confirmat că a fost o eroare a autoturismului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania