Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele primarului din Cavnic, Vladimir Petruţ, după ce un bărbat din localitate a depus o plângere în care îl acuza pe edil că a intrat cu forţa în locuinţa sa, l-a agresat, ameninţat şi înjurat, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat că plângerea a fost depusă de un bărbat din Cavnic în cursul serii de marţi.

„Marţi seara, la Poliţia oraşului Cavnic, s-a prezentat un bărbat care a sesizat faptul că un bărbat din localitate, pe fondul unor discuţii contradictorii, a pătruns în locuinţa sa fără acordul său, l-a agresat, i-a adresat injurii şi cuvinte jignitoare, ameninţîndu-l, totodată, cu acte de violenţă. În cauză a fost deschis un dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi ameninţare. Persoana pe numele căreia a fost deschis dosarul penal urmează să fie audiată”, a spus Meteş.

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat, miercuri, că bărbatul pe numele căruia s-a deschis dosarul penal este primarul din Cavic, Vladimir Petruţ.

Pe o reţea de socializare un bărbat l-a acuzat pe edil că, marţi, ar fi intrat cu forţa în apartamentul său.

„Edilul a venit la apartament la mine foarte nervos de ce am scris că el când făcea Italia ducea oameni la lucru şi îi lăsa pe drumuri. Am vrut să închei discuţia cu el şi să închid uşa, a dat cu piciorul în uşă intrând forţat în locuinţă, lovindu-mă, aducând înjurături, apoi că mă dă în judecată pentru denigrarea familiei lui deoarece nevasta lui plânge în casă şi să am grijă pe unde umblu că s-ar putea să am surprize. Încercând să îl scot afară n-a vrut, încercând să mă lovească iar”, se arată în postare.

Vladimir Petruţ a declarat că nu l-a lovit pe bărbat şi că sesizarea are la bază motive politice, urmând să depună, la rândul său, o plângere la Parchet împotriva acestuia pentru denigrare, şantaj şi folosirea ilegală a unor camere video.

„M-am deplasat acasă la acel cetăţean pe care îl cunosc foarte bine, am locuit în blocul respectiv 35 de ani, mi-a fost vecin, am aflat că este pensionar pe caz de psihiatrie. A împânzit blocul cu camere video ilegale, nu avea voie. Am stat şi am discutat frumos, am gesticulat, dar nu l-am atins, nu l-am lovit, nu i-am făcut nimic. Nu am lovit niciodată pe nimeni. Eram îmbrăcat mai de lucru şi când m-a invitat în casă m-am împiedicat de tocul de la uşă, că eram în şlapi, şi am căzut în nas, iar bărbatul a şi râs de mine. Atât a fost tot. Am stat un minut la discuţii după care am plecat”, a spus Petruţ.

În ceea ce priveşte dosarul penal deschis de poliţişti, primarul din Cavnic a subliniat că nu este nicio problemă, deoarece mai are 48 de plângeri penale de când este edilul oraşului, astfel încât una în plus nu mai contează.

Sursa: Mediafax

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.