Cea de-a III-a ediție a Zilelor Culturii Maghiare se va desfășura în perioada 23-25 august, în Cetatea Oradea. Programul din acest an a fost gândit de organizatori pentru a pune în valoarea tradițiile maghiare și va avea numeroase zone și activități dedicate familiilor și copiilor.

Timp de trei zile, în perioada 23-25 august, comunitatea maghiară din Oradea și nu numai este invitată la cea de-a III ediție a Zilelor Culturii Maghiare (ZCM).

Cele trei seri ale evenimentului sunt dedicate concertelor în aer liber, cu artiști consacrați din Ungaria, precum: Pannonia Allstars Ska Orchestra, Szalóki Ági, Bojtorján și Honey Beast. Totodată, în cadrul evenimentului, se va putea urmări în premieră și un spectacol de pictură în nisip.

Show-ul se va desfășura sâmbătă seara, la scena principală, și va fi proiectat pe ecranele amplasate la scenă. Zilele Culturii Maghiare 2019 se vor desfășura în partea din față a curții principale a Cetății Oradea, unde vor fi amplasate standurile pentru artizani și producători, zona cu mâncare și scena.

Programul evenimentului

Datorită temperaturilor ridicate, toate concertele din programul de la scenă vor începe cu o oră mai târziu, respectiv, programul artistic din prima parte a zilei va începe cu o oră mai devreme.

Zilele Culturii Maghiare se vor desfășura după următorul program: vineri, 23 august, între orele 12.00-18.00, jocuri de lemn din Hollókő; 12.00-18.00, lucru manual și jocuri tradiționale maghiare; 17.00, spectacol de țitere: Pendergő citera zenekar; 20.00, concert Szalóki Ági; 21.00, concert Pannonia Allstars Ska Orchestra; sâmbătă, 24 august, între orele 10.00-16.00, lucru manual și jocuri tradiționale maghiare; 12.00-18.00, jocuri de lemn din Hollókő; 16.00, dansuri populare maghiare: Szarkaláb Néptáncegyüttes;  17.00, piesa de teatru: Hans Sachs „A Kalmar Kosara, és a A meghott férj” (localitatea Bojt, Hajdú-Bihar); 18.00, spectacol de țitere și dansuri populare maghiare: Bihar citera egyuttes, Szarkaláb  Néptáncegyüttes; 21.00, concert Bojtorján; 22.30, spectacol de pictură în nisip (cu proiecție pe ecrane); duminică, 25 august, între orele 10.00-16.00, lucru manual și jocuri tradiționale maghiare; 12.00-18.00, jocuri de lemn din Hollókő; 11.00, teatru pentru copii: Komádi Színjátszó Kompánia előadása „A tök és a csikó”; 17.00, dansuri populare maghiare: Gárdonyi Zoltán Református Iskola Suhancok és Cseperedők csoportjai (Biharkeresztes); 21.00, concert Honeybeast.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria municipiului Oradea, în parteneriat cu Szent László Egyesület (Asociația Sf. Ladislau) și Muzeul orașului Oradea – complex cultural (Cetatea Oradea).

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.