O şcoală din Arad a fost inundată, fiind afectate sălile de clasă şi mobilierul, după ce muncitorii unei firme au decopertat clădirea pentru a reface acoperişul, iar între timp a plouat puternic în oraş. În aceste condiţii, elevii ar putea începe anul şcolar într-un alt spaţiu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Arad, Anca Stoenescu, a declarat că incidentul a avut loc vineri. În urma unei ploi puternice, clădirea Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob”, aflată în cartierul Micălaca din oraşul Arad, a fost complet inundată, după ce muncitorii unei firme de construcţii au decopertat clădirea pentru a reface acoperişul, dar între timp a plouat puternic.

„A fost decopertat acoperişul, a fost lăsat aşa vineri, iar în urma furtunii, sâmbătă dimineaţa, am fost informată de directorul adjunct al şcolii gimnaziale că s-a inundat toată clădirea: parter, etaj, absolut toate sălile de clasă. Am luat legătura cu primăria, a trimis acolo constructorul, care nu şi-a asumat că va remedia situaţia până în 9 septembrie. Sunt clasele de la ultimul etaj inundate, apa a ajuns şi la parter, la instalaţia electrică, mobilierul este distrus. Este incredibil ce se poate întâmpla”, a afirmat Anca Stoenescu, citată de Mediafax.

În aceste condiţii, conducerea Inspectoratului Şcolar Arad ia în calcul posibilitatea relocării celor câteva sute de elevi din clasele 0 – VIII într-un alt spaţiu pentru o perioadă de cel puţin o săptămână, dacă imobilul nu va fi reparat până la începerea noului an şcolar.

„Inspectoratul Şcolar Arad va prelua această problemă în vederea relocării copiilor pentru ca să începem cu 9 septembrie deschiderea anului şcolar. Vom discuta cu Şcoala Regina Maria, să vedem cum vom reloca copiii pentru o săptămână sau două pe program de după-masa şi ţinem aproape şi monitorizăm problema vizavi de constructor, pentru că beneficiarul reabilitării este Primăria Arad. Noi aici nu putem interveni, în contractul lor. Noi putem interveni pentru bunul mers al lucrurilor şi pentru relocarea şi desfăşurarea activităţii în siguranţă a elevilor noştri. Nu putem să lăsăm aşa lucrurile”, a explicat Anca Stoenescu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania